2018 yılının Aralık ayında 4 yıldızlı olarak hizmete giren New Karaman Otel resmi açılışını yaptı. Açılış kurdelesinin kesiminin ardından Karaman’ın ünlü sunucusu Ümit Özyurt’un eşsiz ve güzel sunumu ile davetliler otelde düzenlenen halk oyunları gösterisini izledi.

Yöresel dans gösterisinin ardından açılış konuşması yapan New Karaman Otel sahibi İbrahim Uysal: “Bizi bu mutlu günümüzde sevindirdiğiniz, buraya kadar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz. Karaman’a güzel bir eser bırakıyoruz, inşallah hayırlı uğurlu olur. Ben Karamanlıyım, Karaman’ımızı seviyoruz onun için burada böyle bir yatırım yaptık ve daha ileriye doğru yatırımlarımız da var. Karaman halkına ileride bir güzellik salonu hediye edeceğiz. Bu salonumuz sağlık merkezli olacak inşallah, Filiz hanımın yardımıyla kaliteli hizmet vereceğiz. Ayrıca çevre illerimize de yatırım yapmayı düşünüyoruz. Konya’da da birtakım görüşmelerimiz var inşallah hayırlı olur. Aksaray’da aynı şekilde bir güzellik salonu açmayı düşünüyoruz oradan Kayseri’de de yavaş yavaş kaliteli hizmetimizi ortaya koymayı temenni ediyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından Uysal’a MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Yemiş, yapmış oldukları çalışmalardan dolayı plaket takdim etti.

Plaket takdiminin ardından Pop müziğinin güçlü isimlerinden Demet Akalın sahne alarak müzikseverlerle buluştu. Konser sırasında Demet Akalın’a çiçek takdim eden New Karaman Otel sahibi İbrahim Uysal Karaman halkına söz vererek, Demet Akalın’ı açık hava konseri için davet etti.

Karaman’ın çok güzel bir şehir olduğunu belirten ünlü şarkıcı Demet Akalın ise şehri gezdiğini ve tarihi alanları çok beğendiğini ifade etti.

New Karaman Otel’in açılış programına, Ayrancı Kaymakamı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Evren Çakır, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Arslan, AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdür Buhran Yemiş, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, OSB Başkanı Kemal Boynukalın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Murat Öztürk, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, KTSO Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, MÜSİAD Karaman Şube Başkanı İbrahim Taşbaş ve davetliler katıldı.

TBMM’de ki görevlerinden dolayı programa katılamayan Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser ve Av. İsmail Atakan Ünver’de kutlama mesajı gönderdi.