Nilüfer Belediyesi ve Siyah Beyaz Yayınları tarafından düzenlenen Nilüfer Kitap Günleri sona erdi. Yaklaşık 7 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Günleri geleneksel hale getirilecek.

Nilüfer Belediyesi ve Siyah Beyaz Yayınları tarafından Nilüfer’de düzenlenen Kitap Günleri, okurları ünlü yazarlar ve kitaplarla buluşturdu. 29 Kasım’da başlayıp 7 Aralık’a kadar açık kalan Kitap Günleri Çadırı’nı yaklaşık 7 bin kitap meraklısı ziyaret etti. Kitap Günleri’nde çocuk kitaplarının yer aldığı kitap standları en fazla ilgi gören bölüm oldu.

67 yazar ve 17 yayınevinin katıldığı Nilüfer Kitap Günleri standlarında 100’ün üzerinde yayınevine ait kitaplar satıldı. Kitap Günleri’nde İhsan Eliaçık, Murat Tavlı, Kahraman Tazeoğlu, Muzaffer İzgü, Erdal Sarızeybek, Vural Savaş gibi isimler düzenlenen imza günü ve söyleşilerle okurlarıyla bir araya geldi.

Nilüfer Kitap Günleri’nde okurlarıyla buluşmaktan mutlu olduğunu ifade eden Erdal Sarızeybek, “Halkımızla ülkemizde olan biten konuları konuştuk, değerlendirdik. Türk milleti olarak çok dikkatli olmalıyız. Çözüm sürecinde yanlış bir karar verip, yanlış siyaseti desteklersek bunun bedeli çok ağır olabilir. Bunun bedelini de çocuklarımız ödemek zorunda kalabilir.

Kitap Günleri’nde yer alan isimler arasında tarım ve hayvancılıkla uğraşan Sadettin Onay da vardı. Yıllardır okuduklarını ve gözlemlediklerini biriktirerek Kırmızı Umut adında kitabını yazdığını belirten Onay, “Kendim çok eğitim alamadım ancak yıllarca okuyarak bu kitabı ortaya çıkardım” dedi.

Geleneksel hale getirilerek her yıl kasım ayında düzenlenmesi planlanan Kitap Günleri’nin ilkinde anlamlı bir çalışma da yapıldı. Köy okulları için kitap toplandı. Hem yayınevlerinin hem de ziyaretçilerin katkısıyla binin üzerinde kitap toplandı. Toplanan kitaplar Nilüfer’deki köy okullarına hediye edilecek.