ESKİŞEHİR (AA) - Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Faruk Şolpan, öğrencilerine Sakarya Meydan Savaşı'nı daha iyi öğretebilmek için savaş yıllarında kullanılan malzemelerden oluşan "Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet ve Atatürk" sergisini açtı.

Sergide Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında kullanılan savaş malzemelerinin yanı sıra, üç boyutlu Atatürk posterleri, eski gazete sayfaları ve öğrencilerin yaptığı Atatürk posterleri de yer aldı.

Şolpan, okulda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergiyle öğrencilere, Sakarya Meydan Savaşı'nı tam olarak öğretmek istediklerini söyledi.

Serginin herkese açık olduğunu belirten Şolpan, "Savaş, Eskişehir civarında ve ilçelerinde yapılmasına rağmen, çoğu öğrenci Sakarya Meydan Savaşı'nın nerede geçtiğini bilmiyor. Savaşın anlatıldığı maket çalışmasını da o yüzden yaptık. Resim öğretmenimizin de katkı sağladığı etkinlik sonucu sergimizi açtık. Bundan dolayı çok mutluyum. Sergide ayrıca 20 öğrencimizin de eseri bulunuyor. Bu serginin öğrencilere tarihi bilgileri aktarması açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Serginin, 14 Kasım'a kadar gezilebileceği bildirildi.