ANKARA(AA) - Gölbaşı ilçesinde sınıf öğretmenliğinden emekli Aynur Saran, öğrenme aşkıyla pek çok kişiye örnek oldu.

Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi'nde açılan İngilizce kursuna katılan 65 yaşındaki Saran, öğrenme azmiyle dikkat çekti.

Saran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğin aslında emeklilikle sonlanmayacak bir meslek olduğunu ve öğretmenliğin içinde sürekli öğrenmenin de var olduğunu belirtti.

Öğrenmenin yaşının olmadığını ve emeklilik sonrası ertelediği bazı isteklerini hayata geçirme fırsatı bulduğunu dile getiren Saran, bunlardan birinin de yabancı dil olduğunu söyledi.

Saran açılan kursla hem İngilizce öğrendiğini hem de bir anlamda öğrencilerine örnek teşkil ederek öğretmenliğe devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Öğretmen örnek davranışlar sergileyen kişi demektir. Hayatımızın her döneminde öğrencilerimiz büyümüş olsa bile onlara örnek olmak yol göstermek hedefimiz. Ben yaptığım bir çok çalışmada hep bunu düşünerek hareket etmişimdir.Bu nedenle eğitimime devam etmeye karar verdim. Son derece güzel karşılanıyorum öğretmenlerimiz yakın ilgilerini esirgemiyorlar.Bende gelişmeme devam etmekteyim. Tüm öğrencilerim ve benim gibi yaşlı insanlar asla isteklerini ötelememeli ve eğitimlerine devam etmelidirler. Korkmamalıdırlar çünkü öğrenmek güzel bir şeydir."

Kursta İngilizce öğretmenliği yapan Hale Danyal da Saran'ın öğrenme azminin kendilerine de olumlu etki yaptığını ifade ederek, "Kurslara katılması, devam etmesi hem beni hem de diğer kursiyer arkadaşları motive ediyor. Ben de kedisini ve azmini gördüğüme çok mutluyum" dedi.