Silifke İlçesi’ne bağlı Oğru Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yörük Şenliği’ bu yıl da birbirinden renkli görüntülere ve eğlenceli anlara sahne oldu. Beytullah Selvi (KUZEN)'in düzenlediği etkinlikte bir araya gelen köylü birlik ve beraberlik içerisinde düzenlediği Yayla şenliğin de şarkılar ve türküler okunarak, yöresel oyunlar oynandı.
Oğru Yaylasında düzenlenen şenliğe AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Türkiye’nin hemen hemen her ilinden gelen yörükler ve yurt dışından gelen vatandaşlar katıldı. Şenlikte AK Parti Karaman Milletvekili ve CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk Karaman Mara yolunun yapılacağına dair müjde verdiler. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın verdiği sözü AK Parti ve CHP milletvekili aynı kürsüden duyurdu. Kardeşlik rüzgârlarının estiği şölen AK Parti vekili CHP vekili ve MHP’li belediye başkanı yöresel oyun oynadılar. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte kardeşlik vurgusu ön plana çıktı. Gelen misafirlere yemek ikramı yapıldı.

‘’Mara Yolunu Karayolu Ağına Almak İçin Çalışıyoruz’’

Yörük şenliğine katılan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Mara yolunu Karayolu ağına almak için Bakan beyle çalışıyoruz diyerek ‘’Burada gerçekleşen yörük şenliğinin sizlere bölgemize ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu dağların şairi bu dağların ozanı Karacaoğlan der ki atı olan ata biner atlanır yiğit olan her cefaya katlanır. Yiğit gölgesinde yiğit saklanır kötülerin dalı gölgesi olmaz der. Dolayısıyla bu dağların yiğit insanları vatanı memleketi bayrağı için tüm değerleri için her cefaya katlanan yörük kardeşlerim. Hepinize selam olsun. Ben Karaman’ın çatak köyündenim. Çatak köyü nereden gelmiş diye şöyle bir soyağacına girdiğiniz zaman çatak köyünün Silifke’nin İmamuşağı boyundan geldiği ve yörüklerin bir kolu olduğu anlaşılır. Dolayısıyla yörükler bu dağların bu memleketin asil insanlarıdır. Buraya gelmemizin bir amacı bir maksadı var. Bakın bura Mersin Milletvekilimiz değerli dostum 2 dönemdir beraber çalıştığımız Ali Rıza Bey kardeşim var. Yine Erdemli Belediye Başkanımız var. Bu festival aynı zamanda birliğimizin beraberliğimizin yoğunlaşmasına ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasına da vesile oluyor. İşte buraya gelirken size bir müjdeyi de verelim ve bu festivale bu haber renk katsın istedik. Aslın da Ali Rıza Bey dostum kısmen bahsetmiş. Biliyorsunuz şu anda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan Karaman Milletvekili. Onunla yaklaşık 2 aydır Karaman Mara yolunu Karayolu ağına almak için uğraşıyoruz ve resmi yazılarını yazdırdık. Karaman’ın Silifke’nin Mersin’in en önemli hedeflerinden birisi mara yolunu ulaşım ağına almak ve bu bölgede sosyal ve ekonomik anlamda ciddi bir gelişmeyi ciddi bir canlanmayı hareketlenmeyi sağlamaktır. Belki yıllardan beri bir özlemimizdir. Bu anlamda bakan beyin sizlere selamı var ve bu yolu Karayolu ağına almak suretiyle İnşallah bundan sonra çok daha güzel festivallerin yaşanmasına bölge halkına katkı vermesine katkı sağlayacağız. İmkan sağlayacağız. Ben bu müjdeyi arkadaşımla Ali Rıza Beyle birlikte burada paylaşmak istedim. Bu yolun Karayoluna alınma hadisemiz hayırlı olsun. Şenliğiniz hayırlı olsun’’ dedi.

‘‘Yörükler, Geçmişine Ve Kültürüne Sahip Çıkmaya Devam Edecektir’’

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk yörük geleneklerini sonsuza kadar sürdüreceklerini söyleyerek, ‘At, deve, koyun, eşek ve keçileriyle ovalardan yaylalara, yaylalardan sahillere göçerek geleneklerini sürdüren Yörüklerimiz, yaşatmaya çalıştıkları kültürleriyle yerli ve yabancı tüm dünyanın ilgi odağı olmuştur. Yörüklerimiz atalarından kendilerine miras kalan kültürlerini yaşatmak için mücadele ediyor. Bu mücadelenin bir parçası olarak düzenlenen Yörük Şenliği’ne katılmaktan ve birlik beraberliğimizi pekiştirmekten büyük mutluluk duydum. 2007 yılından bu yana milletvekilliği yapıyorum ve kendimde bir Yörük olduğum için sizlerin sorunlarını ve isteklerini gayet iyi biliyorum. İl Genel Meclis üyeliği görevimdeyken hep Yörüklerin hakkını savundum halende savunmaya devam ediyorum. Yolların yapılması, sularının getirilmesi konusunda büyük mücadeleler verdik yine vermeye devam ediyorum’’ dedi.
‘’Sayın Bakan Söz Verdi’’
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın kendisine mara yolunu yapacaklarına dahil söz verdiğini dile getirerek ‘’Ancak maalesef bu köylerimizde elektrik yoktur. Su yoktur. Asfalt yol yoktur. Artık gerçekten araçların girmesi mucize olmuştur. Olan yollarda çukurdur. Ama olan yollara bir yeni duble yol daha yapacak bununla da iktidar övünüyor. Tabiki yapılsın daha fazlası yapılsın ama bu Karaman Mara yolu da yapılsın. Ben sayın bakanın bu verdiği tutacağına inanıyorum. İnşallah tutar. Kedisi bakan olmadan siyasetçi olmadan önce sözüne güvenilir birisidir. Bu arada söyleyeyim sizlere kendisinin selamları saygıları var. Dün akşam telefonda onu iletti. İnşallah arkadaşlar yolu yapar bizde seviniriz ve kendisine teşekkür ederiz. Ben sadece bir muhalefet milletvekili olarak onun bu sözünün aracılığını yapıyorum sizlere iletiyorum. Bunun da takipçisi olacağımı bilmenizi istiyorum. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada hakkımızı, birliğimizi, geleneğimizi ve kültürümüzü yaşatarak ve bunlara sahip çıkarak, öz kimliğimizi koruyarak var olmaya devam edeceğiz. Yörük Şenliğimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

‘’Yörük Evladı Olmaktan Onur ve Gurur Duyuyorum’’

Şenlik açılışında konuşmasını gerçekleştiren Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, geçmişine ve kültürüne sahip çıkan bütün vatandaşlara ve şenliği düzenleyenlere teşekkür etti. Başkan Turgut, “Yörük Şenliği’nde her yerden koşup gelerek geçmişini ve kültürünü yaşatmak için bir araya gelen insanlar var. Bu kültürün içinde sevgi, hoşgörü, güler yüz var. Ne düşünürsek düşünelim, hangi görüşten olursak olalım önemli olan bizleri bir arada tutan bu birlikteliğin ve bu kültürün yaşatılmasıdır. Bende bir Yörük evladı olarak sizlerle olmaktan, bu şenlikte hep beraber eğlenip oynamaktan büyük mutluluk duydum. Silifke Belediye Başkanının olarak her zaman sizlerleyim ve sizlerin yanındayım. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Yörük Şenliği’ne katılan, yörük kültürünün değerini bilen ve bunu hisseden herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu şenliği organize eden ve bizleri bugün bir araya getiren bütün emektarlara sonsuz teşekkür ediyorum’ dedi.
Oğru yaylasında ki yörük şenliğinin her yıl geleneksel olarak devam etmesi planlanıyor.

Etkinliği düzenleyen Beytullah Selvi (KUZEN) '' Etkinlikte bize sponsor olan Duru Bulgura teşekkür ederim.Bu tür etkinliklerde diğer firmalarımızın yardım ve desteklerini bekleriz''dedi.