Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından 21 Mart Çarşamba 2012 tarihinde “Kutlu Doğum Programı” düzenlenecek.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Karamanoğlu Mehmetbey Konferans Salonunda saat 15.00’de yapılacak olan programa, konuşmacı olarak ünlü araştırmacı-yazar Ömer Döngeloğlu katılacak.


Ömer Döngeloğlu Kimdir?
 İlahiyatçı- Yazar

Tokat – Zile de 1968 yılında doğdu.İlkokulu Zile Altunyurt ilkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam-hatip lisesinde tamamladı.Daha sonra Sakarya Üniv. İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.Orta derecede Arapça ve İngilizceye vakıftır.
1986-96 yılları arasında memleketi Tokat ta İmam-Hatiplik yaptı.Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı.İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu. Son 6 senedir Kanal 7 de Sahur programlarını hazırlayıp sundu.Her perş. akşam 22 de Önden Gidenler isimli Tv. programı Kanal 7 ekranlarında devam etmektedir.
a-Peygamberin İzinde, b- Allah’a Adanmış hayatlar, c- Yeryüzünün yıldızları isimli üç adet kitabı yayınlanmıştır. Halen İstanbul da yaşamakta olup, Evli ve beş (5) çocuk babasıdır.

ÖZGEÇMİŞ:

1968 yılında Tokat – Zile de doğdu. babası merhum Hacı ali annesi merhume Hayriye hanımdır.Rabbim cümle mevtalarımıza rahmet eylesin . İlkokulu Yavuzselim (Altunyurt) İlkokul’unda orta ve liseyi ise Zile İmam-Hatip Lisesi’nde, daha sonra Sakarya Üniv. İlahiyat fakültesini tamamladı.

1986-1996 yılları arasında DİB ‘na bağlı olarak Tokat – Almus Ormandibi kasabasında on yıl İmam-Hatip olarak görev yaptı. Halen yaşadığı ve çok sevdiği İstanbul’a 1996 yılı’nda geldi.Kamu da Şef, Müd. yrd., Arşiv Müdür’lüğü ve Başkan danışmanlığı gibi çeşitli idari görevlerde bulundu. İmkan ve fırsat buldukça yurt içi ve yurt dışında İslam tarihi ve Siyer-i Nebi ağırlıklı Milli ve manevi konularda pek çok söyleşi, sohbet, seminer ve konferanslara katıldı ve halen imkan ölçüsün de katılmaya devam ediyor.

Çeşitli Ulusal tv. ve radyo kanalların da proğramlar yaptı.bunlardan bazıları şunlardır; son 6 yıldır (2006 ,07, 08, 09, 10 ve 2011 ) de Ramazan da Kanal-7 ekranların da yayınlanmış bulunan ‘Eyüb Sultan da SAHUR ÖZEL’ , ‘Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti’ ve ”Başakşehir Sular vadisinde sahur vakti” isimli proğramları , yine haftalık olarak yayınlanmış olan ‘O’NUN İZİNDE’ ve 2008 yılı ağustos ayında kutsal topraklar Mekke ve Medine de çekimleri yapılmış olan ‘ÖNDEN GİDENLER’ isimli Tv Proğramları yayınlandı.

Önden Gidenler isimli tv proğramı halen her p.tesi 22:00 de kanal 7 ekranlarında canlı olarak yayınlanmaya devamediyor.

Çeşitli zamanlarda Seyr fm, TRT, Semerkand Tv., Hilal tv., Mehtap tv.,Tv 5 , Kanal a, Kon.tv gibi kanallarımız da misafir olarak çeşitli Proğramlara katıldı. 2005 yılı ramazanın da radyo 7 de ‘İftara doğru’ proğramını hazırladı.Ayrıca 2007 ve 2008 de 2 yıl boyunca Lalegül fm de ‘Gönüllerin Gülü’ isimli proğramı hazırlayıp sundu.Radyo 15 , Burç Fm, Moral Fm , Özel Fm, Marmara Fm gibi radyolarımız da çeşitli vesilelerle proğramlara misafir olarak iştirak etti.

ESERLERİ: Peygamberin İzinde serisi olarak Mavi Yayıncılıktan çıkmış 1-Peygamberin İzinde,2- Yeryüzünün Yıldızları ve 3- Allah’a Adanmış Hayatlar isimli kitapları ve 4- Uhud konuşması (görüntülü) isimli 4 adet basılmış eserleri bulunmaktadır. Halen İstanbul da yaşayan Ömer DÖNGELOĞLU evli ve beş çocuk babasıdır.

*** Konferanslarının sonunda sorulan ve sitemizi ziyaret eden birçok kardeşimizin sorduğu ve merak ettiği bir konu olduğu için hangi kaynaklardan İSTİFADE ETTİĞİM ve-veya TAVSİYE ETTİĞİM KİTAPLARDAN BAZILARI

-KURAN-I KERİM Elmalı Tefsiri – Elmalı’lı Muhammed Hamdi Yazır (10 cilt)

-Ayet ve Hadislerle açıklamalı Kuran-ı kerim meali – 2 cilt. İfav yayınları

-Hadislerle Kuran-ı kerim Tefsiri – ibni kesir (16 cilt)

-Riyazu’s-Salihin-Hadis-i şerif (8 cilt)- Erkam Yayınları

-İslam Ansiklopedisi – Türkiye Diyanet Vakfı yayınları 40 cilt

-İbni Abidin (Fıkıh) 16 cilt

-Hz.Muhammed sav. in Hayatı- Bediüzzaman Said-i Nursi (R.Nurlardan derleme)

-Büyük İslam İlmihali-Ömer Nasuhi Bilmen(Kitaş yayınları)

-İslam Tarihi (8 cilt) – M.Asım Köksal

-Hz.Hüseyin ve Kerbela Faciası-M.Asım Köksal

-Peygamberler Tarihi- M.Asım Köksal

-İhya-ı Ulumud-Din- İmamı Gazali (4 cilt)

-Hayat’üs-sahabe 4 cilt

-Asr-ı saadette İslam (4 cilt)Prof.Vecdi Akyüz(kurul)

-Hulefa-i Raşidin, musahabe, Ashab-ı Kiram Menakıbı- Mahmud Sami Ramazanoğlu ks.

-Örnek Nesil-Dr.Şerafettin Kalay

-Üsve-i Hasene (2 cilt)- Erkam yayınları

-Çöle inen nur – Necib fazıl kısakürek

-Sonsuz Nur (3 cilt)) – M.Fethullah GÜLEN Hocaefendi

-Efendimiz- Dr.Reşit Haylamaz (2 cilt)

-Kainatın Efendisi- Salih Suruç (2 cilt)

-Gökteki Yıldızlar-Mahmud Şakir(Eseri tetkik prof Dr.Mustafa Ağırman) ravza yayınları

-Şefkat Peygamberi-Prof.Dr. Mehmet Emin Ay

-İslam Peygamberi- Prof.Dr.Muhammed Hamidullah (2cilt)

-1.Mekke dönemi ve işkence,2.Medine dönemi ve cihad, 3.Emeviler dönemi ve saltanat,4.Abbasiler dönemi-Prof.İhsan Süreyya Sırma

-En Öndekiler ve Fethin Müminleri- Işık Yayınları

-Fıkhus siyre – Prof.Dr.Ramazan El-Butî

-İlimler ve Yorumlar – Hekimoğlu İsmail – H.Hüseyin Korkmaz

-Gençliğin İmanını sorularla çaldılar – Emine Şenlikoğlu