Yoğun bir tanıtım çalışmasıyla programa hazırlanan Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi, şehrin her bir yanını afişlerle donattı. Program günü ve öncesi yapılan çalışmalar soğuk havaya rağmen yazılı, görsel ve sosyal medyada bir hafta boyunca Efendimizin gündemin başköşesine oturtulması ve gerçek manada Kutlu Doğum programının nasıl olması gerektiğini gösteren bir ders mahiyetinde oldu.
Gece Karaman İmam Hatiplerinden Hisar Kuran Kursu Müdürü İlyas Baloğlu’nun Kuran tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasını, Anadolu Gençlik Derneği karaman Şube Başkanı Şabettin Gezen gerçekleştirdi. Gezen konuşmasında; bizler Anadolu Gençlik Derneği mensubu ve Peygamber sevdalıları olarak bir tek insanımızın bile O'nun sevgisinden habersiz kalmasına ve helak olmasın rıza gösteremeyiz. Bataklıktan kurtaramadığımız her insanın sorumluluğunu üzerimizde hissediyor ve bu şuurla çabamızı sadece bizlerin değil tüm İslam coğrafyasının, tüm mazlumların kurtuluşu için sarf etme gayretindeyiz. Ve inanıyoruz ki bir Ebu Cehil doğarsa bizler binlerce Muhammed aşığı olarak yeniden doğarız ve doğacağız. Müslümanların ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü, ‘bir çiçekle bahar gelmez’ denilen sözde aydınlık çağında, kırk yıldır hakkın hakim olması mücadelesini verdiğimiz bu kutlu mücadele de hamdolsun tohumlar boy verdi, filizlendi ve Hak uğrunda mücadele eden binlerce gül yetişti elhamdülillah. Bizler surda bir gedik açmış imanlı bir nesil olarak Hakkın hakim olup batılın zail olacağı ve bütün mazlumların zalimlerden hesap soracağı güne kadar bu kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz dedi.
Bütün katılımcılara ayrı ayrı teşekkür eden Gezen, Efendimizin (a.s.) Kutlu Doğumunu, Karaman’ın en büyük spor salonunda kutlamanın kendileri için büyük bir onur ve gurur olduğunu da dile getirdi.
İlahiyatçı Yazar Şakir Voyvot’un konuşmacı olarak katıldığı programda İmamı Azam Cami İmam Hatibi Hafız Mehmet Şimşek ve Zembilli Ali Efendi Kuran Kursu Müdürü Osman Aslan’ın Kuran ziyafeti sonrası Ülkemizin önde gelen İlahi- ezgi sanatçısı Ömer Karaoğlu unutulmaz bir konsere daha imza atmış oldu.