KAYSERİ (AA) - Kayseri'de "Onlar Aramızda, Şehitlerimizi Tanıyalım" adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığınca Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlanan serginin açılışını, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran ve 1. Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Aydoğan Aydın gerçekleştirdi.

Behice Yazgan Kız Anadolu Lisesi'nde açılan sergide, Kayseri nüfusuna kayıtlı olan ve Kırım Savaşı'ndan 1923'e kadar şehit olan 2 bin 99 kişinin isim listesi ile terörle mücadelede şehit olan 193 kişinin fotoğrafı bulunuyor.

Sergide, çocuklarının fotoğrafını gören şehit aileleri, duygulu anlar yaşadı.

Okul müdürü İbrahim Uyar, yaptığı konuşmada, "Bugün üzerinde huzur ve güvenle yaşadığımız kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik mertebesine erişen aziz şehitlerimizi anmanın ve Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Türk milletinin şanlı bir tarihe sahip olduğunu vurgulayan Uyar, "Türk milletinin bu müstesna vasfı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 'Türk milleti, tarihiyle övün çünkü senin ecdadın medeniyetler kuran, devletler, imparatorluklar yaratan mevcudiyettir' sözüyle ifade edilmiştir. Türk milletinin al bayrağının renginde ve üzerinde yaşadığı topraklarda vatan evlatlarının kanı vardır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından kahramanlık şiirleri okundu.

Buradaki programın ardından okulun spor salonunda davetlilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.