Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençli Spor Kulübü izcileri “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma” programları düzenledi.
Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü izcileri, Piri Reis Gençlik Merkezinde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma” programları düzenledi.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Piri Reis Gençlik Merkezi toplantı salonunda düzenlenen programa Karaman Gençlik Merkezi sorumlusu Fahrettin Bozkaya, İzcilik İl Temsilcisi F. Nilgün Kuşçu, Gençlik Merkezi personeli, Gençlik Spor Kulübü izcileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini taşıyan sinevizyon gösterimi ve Karaman Gençlik Spor Kulübü izcileri tarafından okunan Çanakkale türküleri ile devam etti. Karaman Gençlik Spor Kulübü izcilerinin seslendirdiği “Çanakkale Şehitleri” isimli şiiri salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı. Sergilenen şiir salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma” programı sonunda konuşan İzcilik il temsilcisi Kuşçu, "Mühim olan, dünyada nasıl yaşadığınız ve nasıl ruhunuzu teslim ettiğinizdir. Burada medfun bulunan şehitlerimiz vatanları için hiç düşünmeden canlarını feda etti. Allah o günleri tekrar yaşatmasın" dedi.

Karaman Piri Reis Gençlik Merkezinde yaklaşık iki saat süren anma programı Gençlik Spor Kulübü izcilerinin Ecdada yazdıkları mektuplarla son buldu.