17 Nisan 2012 Salı günü saat 20:00’de Pirireis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen opera ve bale gösterisine Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal ÇOKDİNÇ, Belediye Başkanı Dr. Kamil UĞURLU, Valilik Özel Kalem Müdürü Murat ZAFER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz ORTA, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Mersin Devlet ve Operası sanatçıları 2 kısım halinde gerçekleştirilen programda sergiledikleri muhteşem performans ve özgün müzik düzenlemeleri ile izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar. İzledikleri performansları büyük beğeni ile ayakta alkışlayan konuklar performanslar sırasında sanatçılara eşlik ettiler.

Opera ve bale gösterisinin ardından Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ Mersin Devlet ve Opera Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Vekili  E. Hasan ALPTEKİN’e çiçek sunarak, teşekkür etti. 

Vali Yardımcısı Ferhat BURAKGAZİ yaptığı konuşmasında;“Kim demiş Opera kötü tiyatrodur.?Yalan aslanım yalan …

Türkiyemiz’deki zengin değerlerle türkülerle beslenen , tüm bu Anadolu Coğrafyasını kendi zaman yolculuğunda keşfederek günümüze kadar gelen , Mersin Devlet Opera ve Balesinin çok değerli sanatçılarının eşsiz yorumlarıyla   sahnelenen , “ Folkloroma Operasını ”  siz değerli Karamanlı sanatseverlerle buluşturan Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Vekili E. Hasan ALPTEKİN’e  Orkestra şefi  Serdar YALÇIN’a , bu güzel eserin bestecisi ve koreografına , opera ve bale sanatçılarımıza Sayın Valimiz Süleyman KAHRAMAN adına ve siz değerli Karamanlı sanat severler adına teşekkür ediyorum.

Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Karaman Valiliği işbirliğiyle , kültür ve sanata sıcak yaklaşımlarını müşahade ettiğimiz Karamanlı sanatseverlerle buluşmalarımız devam edecektir. ” dedi.

Mersin Devlet ve Opera Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Vekili E. Hasan ALPTEKİN ise yaptığı teşekkür konuşmasında; “ Bizi turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde buraya davet ettikleri için Karamanlı yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bizim için Karaman’a gelmek bir onurdu. Karaman’da bir ilki gerçekleştirdik ama bu ilk bir son olmayacaktır. Eminim ki daha çok defa sizleri ziyaret edeceğiz. Karaman’da böyle bir gösteri sahnelediğimiz için çok mutlu olduk. Bütün sanatçı arkadaşlarıma ve bize bu fırsatı veren başta Sn. Valimiz Süleyman KAHRAMAN olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Mersin Devlet ve Opera Balesinin gösterisinin ardından program havai fişek gösterileri ile sona erdi.