Ortadoğu’da yaşanan dram, Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi Tiyatrosu tarafından hazırlanan bir oyun ile sahneye uyarlandı.

Meram Belediye Tiyatrosu ve Konya Devlet Tiyatrosu’ndan 43 oyuncunun rol aldığı tek perdelik oyunu Ferdi Dalkılıç yönetirken, ışık ve dekor tasarımını Hakan Özdemir, sanat yönetmenliğini ise Mustafa Akbulut yapıyor. Oyunda Irak, Suriye, Filistin ve Myanmar’da yaşanan dramlar ile yarım kalan hikayeler anlatılıyor. Konevi Kültür Merkezi’nde ilk kez sahnelenen oyun, 4 Kasım-14 Aralık 2014 tarihleri arasında 14 kez izleyicinin karşısında olacak. Oyundan sonra bir konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Ortadoğu’da iki asırdan beri oynanan oyunlara işaret ederek, "İçinde bulunduğumuz coğrafya özellikle 1800’lü yıllardan itibaren büyük bir kaosun içerisindedir. İki asırdan beri bu coğrafya üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor. Gençlerimizin, tarihimizi okuması ve oynanan oyunların farkında olması gerekiyor. Bu tarz tiyatro oyunları, konferanslar vb. kültürel etkinlikler, toplumun ve özellikle gençlerimizin bilinçlenmesi adına önemli bir rol üstlenmektedir” dedi.

Oyunda rol alan Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum da, "1997 yılından beri Konya Devlet Tiyatrosu olarak bu şehirde var olmaya devam ediyoruz. Bir hayal kurmuştuk, bize rakip birileri lazımdı. Meram Belediyesi ile çok güzel iletişime geçtik. Tiyatro diliyle bir şeyler anlatmaya çalıştık. Belediyemizin idarecileri bize destek oldu. İyi bir ekip oluştu. Devlet Tiyatrosu’ndaki arkadaşların yanında bu oyunda rol olan arkadaşların büyük bir kısmı Meram Belediyemiz tarafından açılan tiyatro kursundaki öğrencilerden oluşuyor. ’Ortadoğu’ adlı bu oyun vasıtasıyla bu bölgede yaşanan drama bir an bile olsa sizleri götürebildiysek, bizim için en büyük gurur kaynağıdır" diye konuştu.