İzmir’de 33 yıllık sahaflık yapan Kadim Karabil, plaklarıyla müşterilerini 150 yıl öncesine götürüyor.

33 yıldır faaliyet gösteren Doğan Kitapevi, eski kitapları kadar asırlık plaklarıyla da İzmir’in aranılan sahaflarından. Nadir bulunan asırlık plakları yaklaşık 100 liraya satışa sunan sahaf Kadim Karabil, bu plakları takas yolu ile de müşterilerine temin edebiliyor. Kitapların büyülü dünyasına giren müşteriler içeride bazen Mevlana’nın Dede Efendi Taksimi, bazen de eski film müziklerinin nostaljik melodileriyle karşılaşıyor. Nostalji meraklıları, hem kitap ve plakları takas yolu ile de temin edebiliyor.

Kitap ve plak konusunda iddialı olduklarını belirten Karabil, “150 yıllık plakları rahatlıkla burada bulabilirsiniz. Bize başvurdukları sürece müşterilere gereken kolaylığı sağlıyoruz. Takip ettikleri sürece bizde mutlaka bulurlar. Biz de plak temin ederken müşterilerimizle diyalog içerisinde oluyoruz. Satmak istedikleri sürece fiyat belirliyoruz. Plakla ya da kitapla takas da yapıyoruz” dedi.

“PLAKLARIN TURŞUSUNU KURACAK DEĞİLİZ”

Müşterilere pazarlık kapısını da sonuna kadar açan Karabil sözlerini şöyle sürdürdü: “Şuanda Mevlana’nın Dede Efendi Taksimi çalıyor. Bu 100-150 yıllık bir plaktır. Çok bulunan bir plak değil. Bu plağı 100 liraya satıyoruz. Plakların turşusunu kuracak değiliz. Verdikçe yenisi geliyor. Mevlana’nın Dede Efendi Taksimi’ni satınca yerine başka bir plak geliyor. Yerini dolduruyor. Paylaştıkça çoğalıyor. Mülkiyetçi olmaya karşıyım.”