Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Zaman Gazetesi Yazarı Prof. Dr. İbrahim Öztürk Karaman Aktif Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (KASİAD) davetlisi olarak bir konferans için Karaman’a geliyor. 

‘Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler Doğrultusunda İşadamlarının Alması Gereken Tedbirler’ konulu konferans 1 Kasım 2013 Cuma günü 20:00'da Pirireis Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Programla ilgili bilgi veren  KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, derneklerinin kurulduğu tarihten itibaren Karaman’ın potansiyelini ortaya çıkarma noktasında katkısı olacak etkinliklere imza attığını belirterek yurt içi ve yurt dışı gezilerle de iş adamlarına yeni ufuklar kazandırmayı amaçladığını söyledi. TUSKON’un yaptığı tüm programlara Karaman’dan katıldıklarını, derneklerinde periyodik olarak iş adamlarına kurslar düzenlediklerini söyleyen Kılınç, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Zaman Gazetesi Yazarı Prof. Dr. İbrahim Öztürk’ü de bu anlamda Karaman’a davet ettiklerini dile getirdi. Kılınç, programın Karamanlı iş adamlarına, esnafa önemli katkıları olacağını aktararak katılımcıların istifade edeceğine inandığını söyledi.

Prof. Dr. İbrahim ÖZTÜRK kimdir?

İbrahim Öztürk, 1969 yılında Trabzon’da doğdu.
1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu.
1994 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü’nden,
1995 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümünden yüksek lisans derecelerini aldı.
1999 yılında Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde "doktor",
2005 yılında da doçent
2010 yılında profesör ünvanı aldı.
Öztürk'ün uzmanlık alanı kalkınma ekonomisidir. Çalışma sahaları ise Türkiye, Çin ve Japon ekonomileridir.
Prof. Öztürk, doktora araştırmalarını 1997-1998 tarihlerinde Tokyo'da tamamladı.
2003 yılında Tokyo Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.
2005 yılında ise Japon Dış Ticaret Müsteşarlığı’na bağlı Kalkınmakta Olan Ülkeler Enstitüsü’nde araştırmacı olarak görev yaptı.
Halen 1993 yılından beri çalıştığı Marmara Üniversitesi, İngilizce İktisat bölümünde ve Boğaziçi Üniversitesi Asya Araştırmaları Merkezi’nde dersler vermektedir.
Zaman Gazetesi’nde ekonomi yazarlığı yapan Öztürk, halen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’de ekonomi danışmanı olarak görev yapmaktadır.