ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi'nin ilçede geleneksel Türk mimarisinin uygulandığı yapılar, vatandaşların beğenisini kazanıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada göre geleneksel mimari ilçenin her köşesinde uygulanmaya çalışıldı. İlçe sakinlerinin memnuniyetle karşılandığı geleneksel mimarinin etkisi ile ilçenin silueti değişiyor.

Geleneksel Türk mimarisine uygun inşa edilen Şehit Salim Akgül Parkı, şehir merkezine nefes aldırıyor. Hem protokol yolundaki görünümü hem de içerisinde bulundurduğu amfi tiyatro, saat kulesi, İyisu Çeşmesi, havuz, dükkan ve banklarla huzur veriyor.

Osmanlı Devleti'nden günümüze şehirlerin simgesi olan saat kuleleri hem Pursaklar merkezde hem de Saray Mahallesi'nde halka hizmet veriyor.

Pursaklar merkezde bulunan saat kulesi aynı zamanda ilçenin simgesi olan İyisu Çeşmesini bünyesinde barındırıyor. Saray Mahallesi’ndeki saat kulesi ise içeresinde Dede Torun Evi olarak hizmet verip, kuşakları buluşturuyor.

Parkalar verilen isimlerin genç nesil tarafından da tanınması için künye bilgilerinin bulunduğu tabelalar astıran Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Şehit Salim Akgül Parkına kırmızı beyaz renklerden oluşan yeni bir künye hazırlattı.

Şehit Komando Çavuş Salim Akgül adına yapılan tabelada doğum tarihi ve doğum yeri bilgilerinin yanı sıra şehadet mertebesine ulaştığı tarih de yer aldı. Mehmet Akif'in dizeleriyle hitap eden Başkan Çetin, şu mesajı verdi: "Mehmet Akif Ersoy’un mısralarında yer bulan Asım’ın neslinden bir kardeşimizdi. Emanetine gözümüz gibi bakıyoruz. Ruhun şad olsun şehidim."

Şehit Salim Akgül, 4 Ekim 1996'da Hakkâri Yüksekova’da şehit olmuştu.