Şair, daha önce yayımlanan “ Alevler Terleyince” adlı şiir kitabı ve “ Ay Bakışlım” adlı şiir albümünün ardından 51 şiirden oluşan yepyeni eserini şiir dostlarıyla paylaşıyor. Nobel Bilim Araştırma Merkezi yayınlarından çıkan kitapta, Abdullah Güven memleketinden kilometrelerce uzakta yaşamanın O’na kattığı hisleri gurbetten bir sesle tüm içtenliğiyle mısralara döküyor. Şiir severler bu kitapta şairin ilahi aşk, gurbet, hasret, vefa ve yalnızlığa dair kaleme aldığı tüm duyguları iliklerine kadar hissedebilecekler.
Şair Güven “Gözyaşı ve şiir iki kardeştirler. Bu kardeşler bazen bir gerilimle, bazen öfke ve heybetle, bazen de aşkın ve muhabbetin depreştiği yoğun duygularla buluşurlar kalem ve kirpik uçlarında.” sözlerini eserinin takdim kısmında dile getirerek şiir severleri nasıl bir yolculuğun beklediğine ilişkin ipuçları veriyor.
“Bir kanca taksam şu gökyüzüne 
Toplasam tüm yıldızları
Sonra serpsem avuç avuç
Sönmüş tüm umutların üzerine” 
Dizelerinde “Acılara İnat” gurbette tüm yaşadıklarını umuda dönüştürmesini en güzel haliyle anlatıyor.

“Dağlar Kıyamda Ağlar” okuyucuları Peygamber sevgisiyle içine alıyor, Medine sokaklarına götürerek, Bedir’de Uhud’da onları sevinçle, hüzünle Sahabelerle bir araya getiriyor.  Maksimum Aşka Davetiye Var isimli şiirde Abdullah Güven:
“Anan babam sana feda olsun ya Resulallah!
Dünya değişti aşklar değişti senden sonra”   
mısralarıyla her şeyini Peygamber Efendimize feda etmeye can atışını gözler önüne seriyor. 

“Ben geceleri çok severim. Sabahları haberci gecelerini, bir de sabah yüklü şiirlerin hecelerini” diyen şair yüreğinden şiir dostlarının yüreğine geceden gündüze adeta bir gönül köprüsü kuruyor. Sıla özlemi kokan “Dağlar Kıyamda Ağlar” tüm şiir dostlarını başuçlarında bulundurması gereken bir eser olarak hafızalardan silinmeyeceğe benziyor.