Yaptıklarıyla, yarışmalarda aldığı derecelerle Karaman'ın ender şahseyetlerinden birisi olan Şair İbrahim Şaşma katıldığı şiiriyle yine dereceye girerek göğsümüzü kabarttı.


2.Sarıyer Edebiyat Günleri apsamında Sarıyer Belediyesi ve Sarı Platform Derneğinin ortaklaşa düzenlediği Şiir Yarışmasında Şaşma, 2. Kategoride(18 yaş ve Üzeri)  Sarıyer Şehrengezi şiiriyle ilk üçün içine girdi.

Şair Şaşma'nın ödülünü, 18.05.2013 tarihide saat:17.00’de İstanbul'da yapılacak törende alacağı öğrenildi.


Ödül alacak şair ve şiirleri
1. Kategori(12-18 Yaş)
• Alperen Enes BAYAR – Sarıyer Atlası
• Enes ÜNAL – Sarıyer’de Bu Gün
• Ubeydullah Akil BALTACI – Sarıyer ve Bahar

2. Kategori(18 yaş ve Üzeri)
• İbrahim ŞAŞMA – Sarıyer Şehrengizi
• Ali ÇAYLI – Başım Gözüm Üstüne
• Mine ENGİN TEKAY – Sevdam Sarıyer


16. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışmasında Şaşma'ya ödül;
Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından düzenlenen 16. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nın ödül töreni yapıldı.
Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı Şiir Meydanı’nda düzenlenen ödül dağıtım töreninde yarışmaya katılan şairlere ödülleri verildi. Tüm katılımcılara; ekmek, kitap, karanfil, kalem ve katılım belgesi verilirken, ilk üç derece ile Osmaniye kültür ve sanatına katkıda bulunanların anılarına da ayrıca çeşitli ödüller verildi.
Ödül dağıtım programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yarışmanın Genel Koordinatörü ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak yaptığı açılış konuşmasında; “Osmaniye’mizin il statüsüne kavuşması ile birlikte, ilimizin tanıtılması amacı ile başlattığımız Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nın bugün 16.’sını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Osmaniye ilinin kuruluşunun 16. yılını kutlamış oluyoruz. Bizim bu yarışmayı başlattığımız yıllarda değişik eleştiriler aldık. O eleştiriler bizleri güçlendirdi. ‘Ekmek’ adını eleştirdiler. Oysa bugün ülkemizde ekmeğin özellikleri ve kalitesi tartışılıyor. Başbakanımız bile ekmekle ilgili çeşitli açıklama ve öneriler getiriyor. Ekmeğin ne kadar önemli olduğunu bizim 15 yıl önce gördüğümüz burada ortaya çıkıyor. Bizim asıl amacımız, yarışmaya ilginç bir isim vererek Osmaniye’nin basında geniş yer alması için “Ekmek Ödüllü” adını verdik. Şu anda da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yarışmamız “yerel etkinlikler” bölümünün Osmaniye ilinde tescillenmiş durumda bulunması da bizleri gururlandırıyor. Tüm katılımcılara ve ödül dağıtım törenine gelen konuklarımıza aynı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi. Bardak, Türkiye genelinden bu yılki yarışmaya 15 ayrı ilden toplam 138 katılımın gerçekleştiğini söyledi.
Yarışmaya katılan şiirlerin 5 ayrı jüri üyesinin değerlendirmesi sonucunda; Malatya’dan katılan Mustafa Erkenekli birinci, Karaman ilinden katılan İbrahim Şaşma İkinci, Antalya’dan katılan Serpil Kaya üçüncülük derecesi aldı. Ayrıca Bursa ilinden Hülya Yakut “A. Neşet Dinçer anısına”, Hatay’dan katılan Muhittin Alaca; “S.Sefa Yazar Anısına”, Osmaniye’den Ali Köşker; “Gazeteci A. Yemliha Yazar anısına”, Osmaniye/Düziçi ilçesinden katılan Dursun Yeşiloğlu; “Gazeteci A. Rıza Karadağ anısına”, Osmaniye’den Mustafa Yeğdem; “ Gazeteci M. Cemal Şenadam anısına”, İstanbul’dan; Fikret Kuşcuoğlu; “Gazeteci Ahmet Birgül anısına”, İzmir’den Mazlum Cihangir; “ Öykü yazarı Ahmet Borazan anısına”, İstanbul’dan; Gülşen Şenderin; “ Eğitimci-Şair-Yazar Süleyman Yurtsever anısına” ödül alan şairler oldu. İlk üç dereceye girenlere kristal plaket, yarışma birincisine ayrıca Osmaniye’nin tanınmış Karatepe Kilim Kooperatifince dokunan ve üzerinde “16. ekmek ödüllü şiir yarışması Osmaniye” yazılı kilim ile çeşitli hediyeler verildi.
Osmaniye İl Kültür ve Turizm müdürü Ahmet Tabur yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ciddi organizasyonları olarak görüp Osmaniye ilindeki dernekler arasında OŞYAD’ın desteklendiğini belirterek, Bakanlık olarak kültür ve sanata önem veren sivil toplum kuruluşlarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti. AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise, Osmaniye’nin tanıtılması amacı ile 16 yıldır aralıksız olarak düzenlenen yarışma nedeniyle organizasyonu yapanları kutlayarak, başarı dileklerinde bulundu.
Ödül Töreni’ne Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kırgın, bazı kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Osmaniyeli şiirseverler katıldı.