Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen “Hacı Bektaş Veli Öğretisinde, Adalet, Dürüstlük Anlayışı” konulu öykü ve şiir yarışmasında Karamanlı şairimiz İbrahim Şaşma  “Mevcudiyet” isimli şiiriyle birinci olarak farklı bir başarıya daha imza attı. 53. Ulusal 27.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Çerçevesinde yapılan şiir yarışmasına ilimizden katılan Şair Şaşma ’ya 16 Ağustos 2016 tarihinde Hacıbektaş ilçesinde yapılan ödül töreninde para ödülünün yanı sıra Hacı Bektaş Veli büstü, özel yapım köstekli saat ve şilt takdim edildi. Şairimiz basın kuruluşumuza yapmış olduğu açıklamada bu başarıdan ötürü son derece onur duyduğunu kendisine bu yolda destek veren herkese yürekten teşekkür ettiğini ifade etti.
Şair Şaşma Aynı zamanda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Birlikte Yaşama Kültürü konulu deneme yarışmasında da birincilik ödülüne layık görüldü.  Barış ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesine yönelik amaçla düzenlenen ve Jüri üyeliğini Jüri Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, Yrd. Doç. Dr. Halef Nas, Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi’nin yaptığı deneme yarışmasında şairimizin “Canlar ve Serencamlar” isimli yazısı birincilik ödülüne layık görüldü. Yakın bir tarihte Eski Halfeti’de gerçekleştirilecek olan ödül töreninde şairimize yarışma ödülü olan 5000 TL ve bir dizüstü bilgisayar takdim edilecek. Şair Şaşma birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu birinciliğin kendisini çok onurlandırdığını dile getirdi.
Ülke çapında dört yüzün üzerinde edebiyat ödülü olan Şair Şaşma’ yı başarıları adına tebrik ediyor, ilimize yeni başarılar taşımasını umut ediyoruz.