Edebiyat alanında aldığı ödüllerle adından sıkça söz ettiren Şair Şaşma zaman zaman dergi ve gazetelerde yazdığı şiirleri ile son birkaç yıl içerisinde ödül alan eserlerini bir kitapta toplayarak okuyucularının beğenisine sundu.
Şair İbrahim Şaşma yeni kitabında yer alan şiirlerinde Türk Dil sevdasının, mukaddes değerlerimizin, anne baba özleminin ve tasavvufi şiirlerin ele alındığını dile getirdi. Aç Gözlerini Anne (2006), Hicran Yağar Karaman’a (2009)  isimli iki şiir kitabı ve Asmalar Üzüm Vermeyecek (2008) isimli bir öykü kitabı bulunan Şaşma’nın yaklaşık 100 şiirden oluşan  170 sayfalık kitabında hece ağırlıklı olmak üzere serbest tarzda şiirler bulunmakta.
Şair Şaşma, çocukluğundan bugüne kadar şiire, yazarlığa ve sanata yakınlığı ile tanınan bir sanatçı. Ayrıca ülkemizde edebi alanda düzenlenen şiir öykü hikâye kompozisyon şarkı sözü gibi birçok yarışmada üç yüzü aşkın ödül almış olup Türk Edebiyatının ödül rekortmeni olarak tanınmakta. Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İl Denetleme Kurulu üyesidir. Kendisinin küçük yaşlarda şiire yöneldiğini belirten İbrahim Şaşma, şiire olan tutkusunun ve düşkünlüğünün her geçen zaman bir kat daha fazla arttığını, şiirin bir yaşam biçimi haline geldiğini ifade etti. Bu şiir kitabının ardından ilk fırsatta öykü kitabı çıkarmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.