Karaman’da edebi yarışmalardan almış olduğu ödüllerle adından sıkça söz ettiren Karamanlı şair ve yazar İbrahim Şaşma’ya son bir ay içerisinde çeşitli il ve ilçelerden adeta ödül üstüne ödül yağdı. Şair Şaşma son olarak İzmir Dikili Belediye Başkanlığınca düzenlenen Köy Enstitüleri konulu Öykü Yarışmasında “Aslında Kara Beyazdır” isimli eseri ile ikincilik ödülüne layık görüldü. Şair Şaşma’ya ödülü Dikili İlçe Belediye Başkanı Mustafa Tosun tarafından Dikili İlçesinde takdim edildi
İbrahim Şaşma Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi tarafından düzenlenen  “Onu Andıkça Özlüyoruz, Özledikçe Anıyoruz” temalı Peygamber Efendimize Mektup Yarışmasında da ikincilik ödülüne layık görüldü. 
Şair Şaşma Aydın Valiliği ve Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Adnan Menderes konulu şiir yarışmasında ise “ Gönül Gözüyle Menderes” konulu eseriyle birincilik ödülü almaya hak kazandı.
İzmir’de faaliyet gösteren Zeytin Dostu Derneğinin düzenlediği, Balıkesir Burhaniye Belediyesi’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği zeytinyağının oskarları olarak nitelenen 9. Ulusal Zeytinyağı Edebiyat Oskarlarının iki tanesi de ilimizin oldu.  Şair Şaşma bu yarışmada Şiir dalında “Gönül Coğrafyamın Zeytinlikleri” isimli şiiri ile ikinci olurken, “Emrivaki Melekler” isimli öyküsü ile de birincilik ödülüne layık görüldü. 
Şair ve Yazar İbrahim Şaşma’yı edebiyat alanında yakalamış olduğu bu hızlı ivmesi ve ilimizi farklı bölgelerde tanıtılmasına katkıda bulunduğu için teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz