Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, son yıllarda Karaman Kültürüne bireysel hizmetlerde bulunmaya devam ediyor.

 Karaman Türküleri’nin ardından Karaman’ın yıllar önce çarşı merkezindeki büyük yangını ağıt şeklinde yorumlayarak “Çarşı Yangını”adı altında güfte yaptı. Çarşı Yangını türküsü youtube’de ilgi görmeye başladı.


Sami Özdağ’ın ağıt şeklinde yorumladığı eserin hikayesinde;
“1964 yılında Karaman'ın Gazipaşa ve Külahcılar caddeleri civarında bir yangın çıkar. Dükkanlar bitişik nizam ve çatıları ahşap yapı olması nedeniyle malları ile birlikte 200 aşkın işyeri yanar. Bu yangında bir gün önce işi parası malı olan insanlar bir gecede muhtaç duruma düşerler. O tarihi anlatan bir abimiz yazılarında “Büyük çarşı yangını: 1964 yılında bir terzi dükkanından çıktığı söylendi. O tarihte Gazi Paşa Caddesi 1 nolu geçitte oturuyorduk. Evimiz alevlere 50 — 60 metre mesafede olduğu halde, alevin şiddetinden o gece Seki Hamamı yanında oturan Saniye halamlara sığınmıştık.  Birkaç gün devam eden yangında çoğu taş 254 dükkan yanmıştı. Mağdur olan iflas eden esnaf bu nedenle Almanya'ya gitmiştir. Fırsat bu fırsat işsiz yüzlerce kişi kendisini resmi yoldan bu mağduriyetin içinde göstermesini bilmiş, gerçek mağdurlarla Avrupa'nın yolunu tutmuştur.”der. Karamanlının Alaman'ya dediği macera böyle başlar. Daha evinden asker harici çıkmamış, daha bir yumurta bile kırmasını bilmeyen koca koca adamlar dilini bilmedikleri Almanya’ya işçi olarak giderler. Onlar artık yol, kanalizasyon yapım işçisidir. Eşleri çocuk çoluk  Karaman’da kalır. Babası, anası ölür 15 gün sonra mektupla öğrenir. Derdi biraz para kazanıp sermayesini tekrar biriktirerek veya oturacak bir ev almaktır. Gurbete bunun için çıkılmış.