ESKİŞEHİR (AA) - Türk tasavvuf hayatı ve dilinin önemli yazarlarından Samiha Ayverdi için vefatının 22'nci yılında Eskişehir'de anma etkinliği yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği "100 Temel Eser"den biri olan İbrahim Efendi Konağı'nın yazarı Ayverdi için Kütahya Mevlana Araştırma ve Kültür Sanat Derneği tarafından Atila Özer Karikatürlü Ev'de Samiha Ayverdi'ye Vefa Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Ayverdi'nin torunu Sina Uluant, program kapsamındaki serginin açılışında yaptığı konuşmada, onun önemli bir yazar olduğunu söyledi.

Uluant, Ayverdi'nin onlarca eseri ve yüzlerce makalesi olduğunu belirterek, "Onun en kıymetli eserleri talebeleri ve yetiştirdiği insanlardır. O insan yetiştirmeyi ve insanı hep ön planda tutmuştur. Örnek bir insandı ve ne söylediyse hep onu yaşamıştır. Ayverdi'nin bize verdiği doğru ölçüleri bizim de tatbik ederek yaşamamız lazım" diye konuştu.

Sohbet ve belgesellerin yanı sıra Ayverdi'nin eserleri ve fotoğraflarına yer verilen serginin bulunduğu etkinlikler 22 Mart'ta sona erecek.