KAYSERİ (AA) - Kayseri'de milli sporcu Turgut Kocakaya, 4 yıl önce kendisine şampiyonluk hediyesi olarak verilen köpeği ile yavrularından ayrılmamak için mücadele ediyor.

23 yaşındaki Kocakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında tekvando yapmaya başladığını daha sonraki dönemlerde de kick-boks, boks ve muay thai sporlarıyla ilgilendiğini söyledi.

Zamanla spordaki başarılarının artmasının ardından muay-thai, kick boks branşlarında milli takıma kadar yükselme başarısı gösterdiğini belirten Kocakaya, küçüklüğünden beri köpeklere ve spora merakı olduğunu dile getirdi.

2012 yılında Muay Thai Avrupa Şampiyonası'nda 86 kiloda şampiyon olmasını ardından kendisine 2 aylık Albino boxer melezi cins köpek hediye edildiğini anlatan Kocakaya, "Şampiyonluğun ardından köpek sevgim bilindiği için bana bu köpek hediye edildi. Zeyna ismini verdiği köpeği evimde en iyi şartlarda büyüttüm. Köpeklerim sonra çoğaldı. Şuanda 4 köpeğim var onlara çok iyi şartlarda bakıyorum, onlar benim için çok değerli. En iyi şartlarda yaşamaları için uygun koşullar oluşturdum" diye konuştu.

- "Şampiyonluk hediyesi köpeğimden ayrılmak istemiyorum"

Köpekleri hediye olduğu için kendisi için şampiyonluk madalyası kadar değerli olduğunu vurgulayan Kocakaya, şöyle devam etti:

"Köpeklerimden asla ayrılmayı düşünmüyorum. 2012 yılından beri hiç sorun yaşamadan besledim. Kısa bir süre önce komşumla bir tartışma yaşadım. Komşum köpeklerimi buradan göndermekle tehdit ediyor. Şikayet edeceğini söylüyor. Benim ve köpeklerimin kimseye zararı yok. Bu durum beni gerçekten son derece üzdü. Benim hayvan sevgimi herkes biliyor. Evde en iyi şartlarda köpek beslemek suç mu? Şampiyonluk hediyesi köpeğimden ayrılmak istemiyorum. Aşılarını zamanında yaptırdığım köpeklerim saldırgan değil, çok uysal hayvanlar."

Aynı binada yaşadığı diğer komşularının köpekleri çok sevdiğini dile getiren Kocakaya, zaman zaman komşularının köpeklerine yiyecek getirdiğini kaydetti.