"Ay, Işığında Saklıdır", "Salkım Hanımın Taneleri" gibi çalışmalarıyla tanınan Samsun doğumlu senaryo yazarı Tamer Baran, ilk yönetmenlik deneyimini Samsun’da gerçekleştirecek.

Kendisinin yazdığı ve daha önce Kültür Bakanlığı’ndan yazım desteği alan "Buraya Ait Değilim" isimli senaryo, 15-17 yaşlarındaki iki genç kızın birlikte intiharının ardından aileler arasında gelişen olayları konu alıyor.

İlk yönetmenlik deneyimini doğduğu, yetiştiği kentte yapmanın heyecanı içinde olduğunu söyleyen Baran, acı bir olayla başlayan filmin, umutsuz bir eser olmayacağını, seyircinin filmin olumlu mesajlarını sahipleneceğini belirtti.

Samsun’da yükselen şiddet ve intihar olaylarına dikkat çekmeyi hedefleyen filmin, devlet yetkililerinin de dikkatini çekeceğini düşündüğünü vurgulayan Baran, bu filmin gösterime girmesinin ardından kentte halen devam eden çözüm arayışlarının artmasını umduğunu dile getirdi.

Yapımcılığını Yerli Film / Zafer Çelik’in ("Kıskanmak", "Sis Ve Gece") üstlendiği "Buraya Ait Değilim"in tüm oyuncuları Samsun ve civar illerden seçilecek. Önemli bir bölümü kent merkezinde geçen filmin, birkaç sahnesi Çarşamba ilçesinde çekilecek.

SİNEMA FİLMİ İÇİN OYUNCU ARANIYOR

Sinema filminde Aslı ve Pınar adlı genç kızları oynamak isteyen 15-17 yaş arası oyuncu adaylarının, Gazi Caddesi girişi, eski Konservatuar karşı arasındaki Düşevi Sanat Merkezi’ne birkaç gün içinde başvurması gerektiği belirtildi.

Öte yandan yine kadın-silah-şiddet konulu Samsun’da yaşanmış gerçek hikayelerden yola çıkarak Tamer Baran’ın kaleme aldığı, "Düğün, Doğum ve Ölüm" isimli oyun Samsun Düşevi Oyuncuları tarafından sahnelenecek, aralık ayı sonunda prömiyer yapacak.