ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, 70 ülkeden 300 sanatçının katılımıyla düzenlenen "Dünya Ağaç Günü" etkinlikleri kapsamında ağaçtan yapılan "kardeşlik köprüsü"nün açılışı gerçekleştirildi.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Kurşunlu Cami Sokak girişinde düzenlenen açılışta, "kardeşlik köprüsü"nün "Dünya Ağaç Günü" etkinlikleri kapsamında ortak çalışma grubu tarafından Eskişehir için özel üretildiğini söyledi.

Köprünün üstüne Yunus Emre'nin "Dünya kimseye kalmaz" sözünün asılması fikrini ABD'den etkinliğe katılan proje koordinatörü Jacques Vesery'in bulduğunu belirten Kurt, şunları kaydetti: 

"Bu eser, Eskişehir'i düşünen, iş üretmeye çalışan arkadaşlarımızın bir armağanıdır ve o armağanla Eskişehirliler yıllarca bugün yapılan ağaç gününü unutmayacaklar. Burada çalışan 24 arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız gerçekten başarılı ve uyum içinde bir çalışma gerçekleştirdi. Ellerine sağlık. Belediye olarak bu köprüyü sonsuza kadar ayakta tutmak için mücadele edeceğiz. Artık arkadaşlarımızın Eskişehir ile bir gönül köprüleri bağları var." 

Vesery ise yaptıkları köprüyü bir simge olarak gördüklerini vurgulayarak, "Buradaki herkesi, kim olduğuna bakmazsızın, kardeşimiz olarak görüyoruz. 70 ülkeden etkinliğe katılan sanatçılarla birlikte burada uyum içinde nasıl çalışılacağını öğrendik ve bu ürünü ortaya çıkardık. Bu mükemmel şehre bu eseri kazandırdığımız için onur duyuyoruz" dedi.