SİVAS (AA) - Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), "Kanlı Düğün" adlı oyunuyla perde açacak. 

SDT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ORAN Kalkınma Ajansı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının katkısıyla "AKM Gelişiyor, Hizmetimiz Güzelleşiyor" isimli proje kapsamında, ocak ayı itibarıyla tadilat nedeniyle kapanan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) sahnesi, SDT'nin "Kanlı Düğün" adlı oyunuyla 10 Ekim Cumartesi günü saat 19.30'da açılacak.

Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik'in de katılması bekleniyor.

SDT Müdürü ve Bölge Sanat Yönetmeni Murat Gökçer, tiyatronun çağdaşlaşma yolunda yeri dolduramayacak bir toplumsallaşma aracı olduğunu belirtti. Sivas'ın kültürel yaşamını geliştirecek, bölgesinde örnek olacak bir büyük adımı daha gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Gökçer, "Bu büyük adımın açılışında yeni tiyatro sezonumuzun ilk oyunuyla Sivaslılarla buluşmak bizim için tarifsiz bir mutluluktur" ifadelerini kullandı. 

AKM sahnesinin ocak ayı itibarıyla tadilata girmesiyle Sivas'ta perde açmayan SDT'nin dur durak bilmeden Türkiye'nin değişik illerinde perde açarak 69 temsille 22 bin sanatseverle buluştuğuna dikkati çeken Gökçer, şunları kaydetti:

"SDT olarak, Atatürk Kültür Merkezi sahnesinin tadilata girmesiyle ülkemizin değişik yerlerinde perde açarak hem Türk tiyatrosuna olan ivme kazandırma görevimizi hem de Sivas'ın kültür elçisi olma sıfatını eksiksiz yerine getirdiğimize inanıyoruz. Bunun yanında ise yeni repertuvar çalışmalarımıza hız verdik. Bu yıl yine sanatseverlerin bir solukta izleyeceği, hem konu hem de oyunculuk bakımından beğeni toplayacak oyunlar sahneleyeceğiz. Bunlardan ilki, Fernando Arrabal'ın yazdığı Özcan Özer'in Türkçe'ye kazandırdığı tiyatro dünyasında bir klasik olan 'Üç Tekerlekli Araba' adlı oyunumuz. Nesimi Kaygusuz'un rejisiyle 'Üç Tekerlekli Araba' adlı oyunumuz 15 Ekim Perşembe günü Sivaslı tiyatro izleyicisiyle buluşacak."