Giresun’un Şebinkarahisar Belediyesi Kent Müzesi, kapılarını ziyaretçilerine açtı. En fazla ilgiyi ise Atatürk’ü karşılayan bando-mızıka enstrümanları oldu.

Şebinkarahisar Belediyesi tarafından tadilatı gerçekleştirilen belediye binasının giriş salonu Kent Müzesi olarak düzenlendi.Şebinkarahisar’ı taçlandıracak, geçmişten geleceğe ışık tutacak olan Kent Müzesinde en fazla ilgiyi ise 12 Eylül 1924 tarihinde Atatürk’ün Şebinkarahisar’a gelişinde karşılama töreninde çalınan bando enstrümanları ilgi görüyor.

Müzeyi ziyaret eden Giresun Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, Şebinkarahisar’ın tarihi bir öneme sahip olduğunu hatırlatarak bugün bir ilçe olmasına rağmen geçmişte il olmanın birçok avantajlarının bulunduğunu söyledi. Uzuner “Her şeyden önce Fatih Sultan Mehmet’in Otlukbeli Savaşı’ndan sonra 29 Ağustos 1473 tarihinde Şebinkarahisar’a gelmiş ve burada otağı kurmuştur. Otlukbeli Savaşı’nın zaferinin olarak buraya bir cami yaptırmış ve bu cami zaman içerisinde tadilatlar görmüşse de hala günümüzde ayaktadır. Yine 12 Eylül 1924 tarihinde Atatürk bu ilçemize gelerek bugünkü Şebinkarahisar adını vermiştir hatta bir gece burada konaklamıştır. İşte Atatürk’ün gelişinde çekilen fotoğrafların, karşılama töreninde yer alan bando-mızıka enstrümanlarının yer aldığı ve tarihin izlerini taşıyan kalıntıların yer aldığı bir kent müzesi Şebinkarahisar’a yakışırdı. Bunu da belediye gerçekleştirilmiş” dedi.

Kent Müzesi’nin belediye-vatandaş işbirliği ile oluşturulduğunu kaydeden Belediye Başkanı Şahin Yılancı “İlçemizin tarihi bir geçmişi ve önemi bulunmaktadır. Bu tarihi önemi bir şekilde vurgulamamız gerekirdi biz de kendi imkanlarımızla vatandaşlarımızın geçmişten günümüze taşıyabildiği eşyaları, belediyemizin eski araç ve gereçlerini, yine vatandaşlarımızın tarlada, bahçede çalışırken bulduğu çanak, çömlek ve vazoları bu müzede bir araya getirdik. Bunlarla birlikte eski radyolar, müzik çalarlar, eski tarım aletleri gibi yüzlerce parça bulunmaktadır. Bu müzemiz ilçemize gelen herkese açıktır” diye konuştu.