Dünyanın en kaliteli mandalinalarının yetiştiği Seferisar’da, 15. kez düzenlenecek mandalina şenliğinin hazırlıkları tamamlandı. Şenlikte ünlü isimler de, Mandalina Kral ve Kraliçe yarışmasında jüri üyeliği yapacak.

Seferihisar Belediyesi tarafından bu yıl 15’cisi düzenlenecek mandalina şenliği için artık hazırlıklar tamamlandı. 16 Kasım Pazar günü düzenlenecek şenlikte, ünlü sanatçı Haluk Levent de bir konser verecek. Birbirinden renkli yarışmaların düzenleneceği şenlikte, en iyi mandalina üreticisi, en iyi mandalinalı yemek, en iyi mandalinalı hediyelik eşya tasarımı, en yavaş bisiklet sürme yarışmaları gibi yarışmalarda şenliğe ayrı bir renk katacak.

FESTİVAL HEYECANI İLÇEYİ SARDI

Her zaman olduğu gibi merakla beklenen yarışma, Mandalina Kral ve Kraliçesi’nin seçileceği güzellik yarışması olacak. Güzellik yarışmasında finale kalan 10 bayan ve 10 erkek finalist, "2014 yılı kral ve kraliçesi" olmak için yarışacak. Jüri üyelerinde tanıdık isimler var. Yarışmada, ünlü tiyatro sanatçısı Altan Gördüm ve son günlerin popüler televizyon dizisi Benim Adım Gültepe’nin başrol oyuncularından İlker Kızmaz da, jüri üyeleri arasında olarak yarışmada oy kullanacak. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, turuncu bayrama sayılı günler kala tüm Türkiye’yi ve İzmirlileri mandalina şenliğine davet etti.

Başkan Soyer, festivali üst üste altıncı kez düzenlediklerine vurgu yaparak "Bu festivalleri hiçbir zaman çok eğlenelim diye yapmadık. İlçemizin en önemli geçim kaynağını tekrar ayağa kaldırmak ve hak ettiği değeri elde etmesini sağlamak için başlattık. Bugün mandalina ile ilgili geldiğimiz nokta bizim için memnuniyet verici. Biz mandalinamıza sahip çıkarak, yerlerinden sökülmemesini, üreticiye gelir getirmesini sağlamaya çalışıyoruz. Herkesi, tüm duyarlı insanları toprağımıza, tarıma, ağacımıza sahip çıkmak için Seferihisar’a davet ediyorum. Gelin mesajımızı Mandalina Şenliği’nde Türkiye’ye duyuralım. Başka bir dünyanın başka bir Türkiye’nin olabileceğini hep birlikte gösterelim" diye konuştu. Mandalina Şenliği 16 Kasım Pazar günü saat 13.00’de kortej yürüyüşüyle başlayacak ve şenlik, Seferihisar Kapalı Pazar Yeri’nde gerçekleşecek.