Manisa’da 3. Uluslararası Yunus Emre Günleri etkinlikleri kapsamında “Sevelim Sevilelim” temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Yunusemre Belediyesi 3. Uluslararası Yunus Emre Günleri kapsamında düzenlediği pek çok etkinlik ile bir hafta boyunca ismini taşıdığı ünlü Türk düşünürü Yunus Emre’yi anıyor. Yunusemre Kent Konseyi Fotoğraf Topluluğu ve Manisa Fotoğraf Sevenler Derneği, Yunusemre ilçesindeki yaşamdan kesitler sunan “Sevelim Sevilelim” temalı 25 fotoğrafı meraklıları ile buluşturdu. Forum Magnesia Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen foroğraf sergisinin kurdele kesiminin ardından protokol üyeleri fotoğraflar hakkında Yunusemre Kent Konseyi Fotoğraf Topluluğu Başkanı Nazmi Çaykara’dan bilgi aldı.

Sevelim Sevilelim teması ile bu yıl 3.sü düzenlenen Uluslararası Yunusemre Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğaraf sergisi ile Yunusemre ilçesinin günlük yaşamından kesitler sunulduğunu belirten Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, amaçlarının şehrin vizyonunun oluşturulmasına katkı sunmak olduğunu belirtti. Arslan; “Uluslararası Yunusemre Günleri, kentin vizyonunun oluşturulması noktasında çok önemli. Biz de Yunusemre Kent Konseyi olarak fotoğraf sergisi ile etkinliklere katkı sunduk. Bu etkinlikleri düzenledikleri için başta Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi olmak üzere tüm emek verenlere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Yunusemre Kent Konseyi Fotoğraf Topluluğu Başkanı Nazmi Çaykara da serginin 22 Ekim Pazar günü akşamına kadar fotoğrafseverler tarafından gezilebileceğini belirtti. Çaykara, “Fotoğraf topluluğu olarak Yunusemre ilçesindeki yaşamdan kesitler sunan 25 fotoğraf ile fotoğrafseverlerin huzurundayız. Bize verdikleri destek için başta Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi olmak üzere Kent Konseyi Başkanımız Halil Arslan beye ve tüm Yunusemre Belediyesi ilgililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Serginin açılışının ardından fotoğrafları ile sergiye katkı sunan fotoğraf sanatçılarına teşekkür belgesi verildi.

Forum Magnesia Alışveriş Merkezi içindeki salonda düzenlenen açılış törenine Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, Can Mercül, İdris Avşar, Saniye Altay, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, belediye birim müdürleri ve çok sayıda fotoğrafsever katıldı.