Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından; III. Millî Kültür Şurası Eylem Planı kapsamında, okul öncesi çocuklar için, yeni ve özgün metinler yazılmasını teşvik etmek amacıyla “Sihirli Lamba Masal Yarışması” başlıklı bir masal yarışması düzenlenmişti.

Yarışmaya katılan eserler 28 Aralık 2018 - 29 Mart 2019 tarihleri arasında Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teslim edildi. 30 Nisan 2019 tarihinde açıklanan sonuçlar neticesinde bugün Grand Hotel Gardenia Kır Bahçesi’nde ödül töreni düzenlendi.

Yeryüzünün ancak kültür ve sanatın erdemi ile düzelebileceğini ifade eden Karaman İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özlem Koçak şöyle devam etti; “Masallar sözlü edebiyat geleneğimize ait bir unsurdur. Daha yazılı ürünler ortaya çıkmadan, kuşaktan kuşağa dilden dile söylenerek meydana gelmişlerdir. Masallarda bir toplumun tüm gelenekleri, görenekleri ve ekonomik yapısını bulabiliriz” dedi.

Türkiye İlim ve Edebiyat Sahipleri Meslek Birliği’ne üye olan Osman Nuri Koçak, Hasan Özünal, Ulvi Emre, Fatih Avcı, Ahmet Tekin ve Emine Tekin’e Türkiye İlim ve Edebiyat Sahipleri Meslek Birliği Karaman Temsilcisi Hikmet Elitaş tarafından rozet takdimi yapıldı.

Yarışmada “Küçük Çocuk ve Yılkı Atları” masalı ile İbrahim Şaşma birinci, “Ayşegül ve Dostluk Ormanı” masalı ile Nejmi Atila ikinci, “Santranç Ülkesi” masalı ile Adnan Can üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Düzenlenen ödül törenine Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özlem Koçak, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.