SİNOP (AA) - Sinop'un 1214 yılında Selçuklular tarafından fethinin 800. yıl dönümü, kentte törenlerle ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Fetih 1214 Platformu tarafından düzenlenen etkinlik, eski otogar önündeki yürüyüşle başladı. Genelkurmay Başkanlığı mehteran takımı eşliğinde Sakarya ve Atatürk Caddesi üzerinden devam eden yürüyüş, İskele Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde tamamlandı.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, yürüyüş sırasında, Genelkurmay Başkanlığı mehteran takımının coşkulu bir duygu yaşattığını belirterek, "Mehter insanların ruhunu kaynatan, coşturan bir şey. Bizim birliğimiz, milli müziğimiz bu. Çok seviyoruz" dedi.

Program, yüzme yarışları, halatla surlara tırmanma gibi etkinliklerle devam etti. Yüzme yarışlarında soğuk ve dalgalı denizde yapılan zorlu mücadeleyi 15 kişi arasından Şahin Mücahit Keskin kazandı. Keskin'e koç hediye edildi.

Törenlere, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Fetih 1214 Platformu Başkanı Muhammet Başoğlu, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.