Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün konuğu, Kişisel Gelişim Uzmanı, Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan Yunus Emre Konferans Salonunda "DUYARLI AİLE VE GENÇLERİMİZ" konulu konferans verdi.

Çok sayıda misafirin katılım gösterdiği konferans, büyük ilgi ve dikkatle izlendi. Aslanhan'ın anlattığı çarpıcı örnekler ve yaptığı konuşma ebeveynlerin kendilerini sorgulamasına yöneltti. Daha önce verdiği seminerlerde ailesinde nefret eden birçok çocukla karşılaştığını belirterek konuşmasına başlayan Sıtkı Aslanhan, ailelerin her türlü ihtiyacı eksiksiz karşılanan evlatlarını yetiştirirken nerede hata yaptıklarına değindi. Anne ve babaların kendi iş yoğunlukları nedeniyle çocuklarının kişilik gelişimine yeterli özeni göstermediğini ifade eden Aslanhan,'' Son 15 yılda ne yazık ki çocuklarımızın kişiliğine, ahlakına odaklanmadık. Onların derslerine ödevlerine odaklandık. Halbuki her şeyleri var. Her istediklerini yapıyoruz. Okuldan gelince  Çocuklarımız okuldan gelince sizinle sohbet etmek yerine odasına çekilip arkadaşlarına msn, facebook’tan ya da mesaj atarak dertleşmeyi tercih ediyor. Bizde arayıp bulamadıkları şey ne? Bunu iyi düşünmeliyiz” diye konuştu.  Toplum yapısının bozulmaması için bilinç altına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Aslanhan "Dışarıdan empoze edilen, kültüre ve ahlaka aykırı bilgilere karşı hassas olunmalıdır. Aileleri tarafından aşırı korumacı şekilde yetiştirilen çocuklar ileriki yıllarda zorluklar yaşıyor. Anne ve babalar çocuklarını biraz daha özgüveni yüksek şekilde yetiştirmelidir. Aşırı korumacı aileler, çocuklarına iyilik yaptıklarını zannederken aslında kötü davranıyor olabilirler" diye konuştu. 
Özellikle televizyon kanallarında yayınlanan dizilerin çocukların ahlakına zarar verdiğini dile getiren Aslanhan, Amerika ve Avrupa kökenli ahlak anlayışının toplumda bozulmalara yol açacağını söyledi. “Bizi yıllarca gıda konusunda kandırdılar. Şimdi de çocuk yetiştirmede kandırıyorlar. Hafta içi yayınlanan altı dizide de enişte baldız ilişkisi var” diyen Aslanhan, "Çocuğunuzla arkadaş olun" anlayışına da farklı bir bakış açısı getirdi. “ Siz çocuğunuzun arkadaşıysanız, babası annesi kim olacak. Çocuk hangi modeli örnek alacak. O yüzden çocuklarımıza arkadaştan çok,  iyi ve örnek anne ile baba olun” mesajını verdi. 

Eğitimci yazar Sıtkı Aslanhan program sonrası kitaplarını imzaladı.

Kaynak; www.karamangundem.com