SİVAS (AA) - Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT) "Bremen Mızıkacıları" adlı kukla çocuk oyununu sahneledi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde sahnelenen Bremen Mızıkıcıları'na çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Grimm Kardeşler'in kaleme aldığı oyunda, sahiplerinin yaşlandıkları için evden kovduğu eşek, horoz, köpek ve kedinin, bir müzik grubu kurma hayaliyle Bremen'e doğru yola çıkmaları ve yolculuk esnasında karşılaştıkları "Çıtıpıtı" ve annesine, evlerine giren hırsızları korkutup kaçırmak için yardım etmeleri anlatılıyor. 

Burçhan Göze'nin yönettiği ve Özlem Araç'ın oyunlaştırdığı Bremen Mızıkacıları'nda Özge Günay Göze, Onur Kayabaşı, Neyra Karaböcü ve İsmali Tütüncü rol aldı.

Yönetmen Göze, oyunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, oyunun 9 kişilik ekiple sahnelendiğini ifade ederek, "Artık yaşlandıkları için sahiplerinin evden kovduğu 4 arkadaş, kedi, köpek, horoz ve eşeğin Bremen yolculuğu anlatılıyor. Bu masalda arkadaşlık, birliktelik duygusu, vefa ve vefasızlık ele alınıyor. Biz de bunu kukla yoluyla çocuklara anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Çok yoğun bir ilgiye karşılaştıklarını belirten Göze, "Kuklaların çocukların gelişimi açısında çok güzel etkileri var. Kuklalar, çocukların özgüvenlerine katkı sağlıyor. Bu sanatın ölmemesi için kuklalara bu oyunu uyarladık" dedi.

Göze, aralık boyunca Sivas'ta sahnelenecek oyuna tüm çocukları davet etti.