SİVAS/KAYSERİ (AA) - Sivas'ta Devlet Tiyatrosu, Kayseri'de ise Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, hafta boyunca hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik tiyatro oyunlarını sahneleyecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu (SDT), bu hafta "Kanlı Düğün" adlı oyunu tiyatro severlerle buluşturacak.

Federico Gercia Lorca'nın kaleme aldığı, Turan Oflazoğlu'nun çevirdiği ve Barış Erdenk'in yönettiği "Kanlı Düğün" isimli oyunda, Fulya Ülvan, Burcu Ongun Altay, Filiz Demiralp, Filiz Uysal, Ozan Kalkan, Ömer Eryiğit, Mehmet Demiralp ve Elvan Demirez rol alıyor. 

Dekor tasarımını Seyhan Kırca'nın, giysi tasarımını Funda Karasaç'ın ve ışık tasarımını Zeynel Işık'ın üstlendiği oyunda, kocası ve oğlunu kan davası sonucu kaybeden bir annenin diğer oğlunu evlendirme süreci anlatılıyor. Oyunda, ailenin kan davalılarının bir oğluyla kısa süre nişanlı kalan gelinin, düğün sırasında eski nişanlısına kaçması konu ediliyor. 

"Kanlı Düğün" adlı oyun, bugün ve yarın saat 19.30'da, 19 Aralık'ta ise 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda da yarın saat 18.00'de "Ensrümantal Ud & Kanun Konseri" düzenlenecek.

- Kayseri

Kayseri'de, yarın Mehmet Akif Ersoy'un anısına Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde "Akif" isimli oyun sahneye çıkacak.

Mahmud Tahsin tarafından yazılan ve yönetilen oyun saat 19.30'da başlayacak ve 2 perde şeklinde sahneye konulacak. 

19 Aralık Cumartesi günü de yine çocuklara yönelik "Babannemin Çantası" isimli çocuk oyunu Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda izleyiciyle buluşacak.

Halil Küreş tarafından yönetilecek oyunda, ailelerinden yeterli ilgi göremeyen çocukların yeni arayışlar içine girmesi eğlenceli bir şekilde anlatılıyor.

Cumartesi günü yine Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda saat 19.30'da ise yetişkinlere yönelik Necip Fazıl Kısakürek'in anısına Şafak Tok tarafından oyunlaştırılan ve yönetilecek olan "Nüzul" isimli oyun sahnelenecek.

Oyunların tamamı ücretsiz olarak izlenebilecek.