KAYSERİ (AA) - Kayseri'de kısa süre önce sokakta bularak sahiplendikleri köpeğin bir batında 12 yavru dünyaya getirmesiyle şaşkına dönen aile, annenin sütü yeterli gelmeyince yavruları şırıngayla yardımıyla bebek mamasıyla beslenmeye başladı. 

Vedat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay önce sokakta buldukları "Golden Retriever" cinsi köpeğe "Pamuk" adını verdiklerini söyledi. 

Köpeği sahiplendiklerinde hamile olduğunu fark ettiklerini anlatan Doğan, şunları belirtti:

"Pamuk 3 gün önce bir batında 12 yavru doğurdu. Yavru sayısı çok olunca annesinin sütü yeterli gelmedi. Biz de yavrular ölmesin diye bebek mamasıyla besliyoruz. Yavrular çok küçük olduğu için biberon kullanamıyorlar, bu yüzden enjektörle besliyoruz. Daha önce de köpek besledik, 3-4 yavru doğurmuştu. İlk defa 12 yavrumuz oldu. Bu kadar fazla yavru olması bizi şaşırttı. Şimdi yavrulara sahip çıkacak hayvansever arıyoruz."

- Yavrulara serada bakıyor

Doğan, Pamuk için evin bahçesine kulübe yaptıklarını ancak onun serayı tercih ettiğini belirterek, "Kulübeyi beğenmedi. Serayı daha sıcak ve güvenli buldu herhalde. Doğumdan sonra yavruları seranın içine taşıdı" dedi.

Doğan, herkesin sokak hayvanlarına sahip çıkmasını istedi.