Hollanda Sudurağı Derneği yönetimi, Lahey’deki Zichtenburg Salonu’nda, ‘3. Sudurağı Dayanışma ve Kültür Şöleni’ düzenlediler.
Hollanda’nın yanı sıra Almanya, Fransa ve Belçika’dan Sudurağı beldesinden vatandaşların katıldığı kültür programına ilgi fazlaydı. Grup Gökkuşağı’nın renk kattığı geceye katılan THM sanatçısı Sami Çelik ve Kral FM’den DJ Afrikali Ali konuklara unutamayacakları bir akşam yaşattılar. 
Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan ve meclis üyeleri Mehmet Yalçın ile Adnan Uzun'un yanısıra, Rotterdam Başkonsolos Yardımcısı Ulvi Darendeli, Hollanda Karamanlılar Federasyonu (HOKAF) Başkanı Mustafa Duyar, Güney Hollanda Eyalet Meclis Üyesi Muzaffer Çetin,  bazı köy derneklerinden temsilciler ile yaklaşık 600 kişi katıldı.  
Hollanda Sudurağı Derneği Başkanı Nebi sancar, “Hollanda’nın yanısıra Avrupa’nın değişik ülkelerinden programımıza katılan siz değerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. 1970’li yıllardan sonra Hollanda’ya rızık için, bir avuç Sudurağılı büyüklerimiz, ailesini ve memleketini geride bırakarak buralara gelmişler. Bugün ise sayıları binlerle ifade edilecek şekilde artan Hollanda Sudurağılı hemşerilerimiz, artık buralara kök salmış, geleceğini buralarda inşa etmiştir. 2009 senesinde kurulan Hollanda Sudurağı Derneği, Avrupa’da yaşayan hemşerilerimizin sorunlarını bir nebze de olsa gidermek için kurulmuştur. Bu gibi programlarla aramızdaki muhabbeti ve kaynaşmayı artırmayı amaçlıyoruz. Gelecek neslimize lütfen birlikte sahip çıkalım.” dedi. 
Hollanda Sudurağı Derneği tarafından düzenlenen 3. Dayanışma ve Kültür Şöleni’nde konuşan Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, “Bugün aranızda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bu güzel ortamı oluşturan ve sizlerle buluşmamıza vesile olan derneğimize de ayrıca teşekkürler ediyorum. Sizleri buralarda birarada ve  başarılı görmek bizleri gururlandırmaktadır. Birlik, beraberlik ve dayanışma adına bu gibi programlar son derece önemli. Önceleri misafir işçiydiniz, günümüzde ise büyük başarılara imza attınız. Hollanda’da Sudurağılı hemşerilerimizin 60 civarında işyeri, 800’den fazla kişiye istihdam olanağı sağladığını öğrendik, bununla gurur duyuyoruz. İş dünyasının yanında eğitim, spor, sanat ve siyasette de başarılarınızı duymak bizleri sevindirir.” şeklinde konuştu. 
Rotterdam Başkonsolos Yardımcısı Ulvi Darendeli ise, programa emeği geçenlere teşekkür ederek, bu gibi programlarla birlik ve beraberliğin daha fazla tesis edilebileceğini belirtti. Darendeli, herkese, sevdikleriyle hayırlı yeni  bir yıl dileklerinde bulundu.
THM sanatçısı Sami Çelik ve Kral FM’den DJ Afrikali Ali konuklara unutamayacakları bir akşam yaşattılar. Çekiliş yoluyla süpriz hediyelerin verildiği ve yaklaşık 6 saat süren şölende, katkıda bulunanlara teşekkür edildi.
Mehmet Ali Topcu – LAHEY