22 Eylül Pazar günü saat 16.00'da Aktekke meydanında başlayacak olan süslü kadınlar bisiklet turu 1. İstasyon Caddesi Gar kavşağı 100. yıl caddesini takiben Necmettin Erbakan Parkı’nda son bulacak.

Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” yurt dışında, Karaman’da ve Türkiye’de birçok şehirde eş zamanlı olarak yapılacak. “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri kapsamında “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü” ne vurgu yapmak amacıyla 22 Eylül günü Karaman’da bir araya gelecek olan Karamanlı kadınlar, hem kendilerini, hem de bisikletlerini süsleyerek yaşadıkları kentin sokaklarında bisiklet kullanacaklar.

Organizatörlerden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu nedir?

Bir dikkat çekme ve farkındalık etkinliğidir.

Amaç: Kadınların bisiklet sürmesine teşvik etmek ve belediyeden güvenli bisiklet yolları talep etmek.

Amaç: Sağlık. Çevre temizliği.

Neden Kadınlar? Sosyal bir sorumlulukla kadınlarımıza bisiklet sürmeyi özendirirsek; Çünkü bisikletler çocuklara alındı depolarda bekletildi kullanılmadı. Çocuklara alınan bisikletler spor olarak dahi yeterli ilgiyi göremedi. Devletin dağıttığı bisikletler ya depoda bekletildi ya da satıldı. Ama anneleri bisiklet kullanmaya teşvik edersek anneler üstelik bisikleti daha güvenli kullanırlar. Pazar alışverişine çıkan anneler hem Pazar alışverişini yapar hem de bebeklerini bisiklet sepetinde taşıyabilirler. Bir dolmuş bileti gidiş geliş 4,5 TL iken bisiklete binerek hem aile ekonomisine katkı hem de istediğin saatte evinden çıkma rahatlığına erişebilirler.

Bisiklete binerek istediğimiz yere varmak hem çok sağlıklı hem de çok ekonomik. Ancak güvenli bisiklet sürmek için bisiklet yolu gerekmektedir. İstediğimiz yerden istediğimiz yere gitmek için şehirde bisiklet sürmek hem hobi olarak hem bisiklet süren bireylerin daha güvenilir bisiklet sürmesi için bisiklet yollarını devletimizin ve belediyemizin daha geniş alanlara yaymasını talep ediyoruz.

Nihai amacımız bilinçli bisiklet kullanımın artması bisikletin sağlığın hayatın bir parçası olduğu gerçeğinin yanı sıra ulaşım aracı olarak kullanımın artması. Sağlıklı kalmak temiz bir dünya için ülke ekonomisine katkı için trafik sorunlarına alternatif masrafsız çözüm için ‘’ Arabandan İn Bisiklete Bin.’’

‘’DEVİR BİSİKLET DEVRİ’’ ‘’TRAFİK VE ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI BİSİKLET’’

Tur Yol Güzergâhı: 22 Eylül Pazar saat 16.00 da Aktekke Meydanında toplanılacak. 1. İstasyon Caddesi Gar Kavşağı 100. Yıl Caddesini takiben Necmettin Erbakan Parkında sonlandırılacaktır.

Tura katılanlar bol bol bisikletli kadınların fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmeyin.

Not: Bu etkinliğe katılmak isteyen erkeklerden ricamız; bisiklet formanızla gelmeyin. Fotoğraflarda önde olmayın, grup sürüşü yapan kadınların arasına girip sizler kadar tecrübeli olmayan bisikletçileri tehlikeye atmayın.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na çocuğunuzla katılabilirsiniz. Güzergâh boyunca yavaş ilerleyeceğiz. Ancak sizden bir ricamız olacak çocuğunuz ve kendi güvenliğiniz için kalabalık grubun kenarında veya sonunda çocuğunuzun bisiklet sürüşü temposunda ilerlemeniz.

Karaman ili Organizatörleri

Hülya Turlay, Nurten Kılıç, Fadim Büyükaragöz, Naciye Karapınar.