ANTALYA (AA) - Antalya'da Japon ve Uzakdoğu mutfağından örneklerin yer aldığı bir restoran açan Japon iş kadını Rie Sakamoto, müşterilerinden gelen talep üzerine hamsi suşi yaptı.

Türkiye'ye ilk olarak 10 yıl önce tatil amacıyla gelen, 4 yıl önce de Antalya'ya yerleşen Sakamoto, Japonya ve Fransa'da aldığı yemek eğitimini Antalya'da hayata geçirdi. 

Işıklar Caddesi'nde restoran açan Sakamoto, Japon, özellikle Uzakdoğu mutfağının örneklerini müşterilerinin damak zevkine sunuyor. 

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Sakamoto, para kazanmaktan ziyade Japon kültürünü tanıtmayı amaçladığını söyledi.

Antalya'da arkadaşlarının sürekli Japon yemeklerinin nasıl olduğunu, suşi başta olmak üzere geleneksel yemekleri merak ettiklerini söylemeleri üzerine restoran açmaya karar verdiğini anlatan Sakamoto, özellikle çiğ balıktan yapılan suşinin büyük talep gördüğünü kaydetti.

Antalya'da yaşayan Rus ve Alman vatandaşların düzenli olarak suşi yemeye geldiklerini dile getiren Sakamoto, Türklerin de suşiyi  merak ettiklerini ancak çiğ balık yeme endişeleri nedeniyle biraz mesafeli davrandıklarını ifade etti. 

- Hamsiyi prinçle birleştirip suşi yaptı

Sakamoto, Türk müşterilerinden zaman zaman ilginç istekler geldiğini ifade ederek, "İçine şunu koymayın, bunu çıkarın, bundan az koyun şeklinde istekler oluyor. Türk müşterilerimden gelen talep üzerine hamsi suşi yaptım. Çok fazla talep oldu. Türkler hamsiyi daha çok tavada ve ekmek arasında yemeyi seviyor. Ben de ekmek yerine pirinçle birleştirerek 'hamsi suşi' yaptım" dedi.

Talep üzerine suşi yapma kursları da verdiğini belirten Sakamoto, "Kursa özellikle gençler ilgi gösteriyor. Kursun ardından insanlar evlerinde yiyebilecekleri oranda suşi yapabiliyor" diye konuştu.

Suşi öğrenmek için eğitim alan inşaat mühendisi Altuğ Akarpa da Uzakdoğu mutfağına duyduğu ilgi nedeniyle kursa katıldığını söyledi.

Tuğçe Aslan da ilk kez yediğinde çok fazla beğenmediği suşinin alıştıktan sonra adeta bağımlısı haline geldiğini dile getirdi. Yapımını öğrenerek evde suşi yapmak istediğini ifade eden Arslan, "Yapımı biraz uzun. Üç saatte bir porsiyonluk yapıyorsunuz ancak 3 dakikada bunu tüketiyorsunuz" dedi.