Sinop Tarihi Cezaevi Çocuk Islah Evi’nde ‘Karadeniz-Roma Antikalığındaki Ahenk ve Çeşitlilik’ konulu resim sergisi açıldı.

Sinop İl Özel İdaresi Koordinasyonu’nda yürütülmekte olan Avrupa Birliği destekli ‘Karadeniz-Roma Antikalığındaki Ahenk ve Çeşitlilik’ adlı uluslararası proje kapsamında 7 farklı ülkeden gelen olan bilim adamlarının katılımı ile proje dahilinde hazırlanan poster sergisinin açılışı törenle gerçekleşti. Açılış törenine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, 7 farklı ülkeden gelen bilim adamları, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sergide konuşan Vali Köşger, "Bugün Sinop tarihi bir gün yaşıyor. Sinop tarihinde çok önemli bir liman şehriydi. Karadeniz’in birçok kıyıdaş ülkeleriyle ve hatta Akdeniz’in bütün kıyıdaş ülkeleriyle çok canlı ekonomik bağlantıları olan, çok canlı ticari bağlantıları olan, çok önemli bir liman şehri Sinop.

Sinop, antik dönemde çok önemli bir ticaret limanı ve çok büyük bir şehirmiş. Sinop bugün tekrar o günlere bir başlangıç yapmanın startını veriyor. Sinop tarihte hak ettiği potansiyeli tekrar yakalayacak önümüzdeki günlerde. Romanya’yla, Ukrayna’yla, Kafkaslar ile ve Akdeniz’in bütün limanlarıyla tekrar ticari bağlantısını canlandıracak Sinop. Antik dönem Sinop’uyla ilgili bu sergide oldukça anlamlı bir çalışma. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.