Taşköprü Belediyesi’nce il geneline bir ilk olarak 2012 yılında başlayan “Evde Sağlık Hizmetleri” uygulaması kapsamında ilçe genelindeki bakıma muhtaç ve kimsesiz hastaların yarasına derman olmaya devam ediliyor.

Bakıma muhtaç, kimsesiz, yatalak, yürüme güçlüğü çeken, nefes darlığı olan vatandaşlardan tespit edilenlere düzenli ziyaretlerin yapıldığı uygulamada geçen süre zarfında yaklaşık 450 hastaya hizmet verilmiş olup, sağlık memuru tarafından günlük, haftalık ya da 15 günlük periyotlarla tedavileri yapılıyor.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, üzerinde durdukları ve önemsedikleri projeyle ilgili belediye sağlık memuru ile bakıma muhtaç vatandaşları sık sık ziyaret ediyor.

Arslan, özellikle büyükşehir belediyelerinde yürütülen "Evde Sağlık Hizmeti" uygulamasını kendilerinin önemsediğini ve bu kapsamda 2012 yılında ilk olarak belediye bünyesinde bir sağlık birimi oluşturduklarını ve 1 sağlık memuru aldıklarını belirtti.

Arslan, "Evde Sağlık Hizmeti" uygulaması hakkında aileleri bilgilendirerek her türlü sağlık ihtiyaçlarında sağlık hizmetleri birimine ulaşabileceklerini ve belediye sağlık memurunun da düzenli olarak ziyaretlerini sürdüreceğini dile getirdi.

Evde Sağlık Hizmetlerinden yararlanan hastalar ve yakınları ise büyükşehirlerde bile yeni yeni başlayan bu hizmeti 6 yıldır Taşköprü’de sürdüren Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a ve ekibine teşekkür ettiler.

Arslan, tespit edilen ailelerin dışında uygulamadan haberi olmayıp sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşların Taşköprü Belediye binası giriş katındaki Sağlık Hizmetleri Birimi’ne başvurmaları halinde uygulama kapsamında tansiyon takibi, şeker takibi, yara bakımı ve pansumanı, enjeksiyon gibi hizmetlerden düzenli faydalanabileceklerini dile getirdi.