ANKARA (AA) - Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Ahmet Sula, söz, resim ve yazı sanatını birlikte şekillendirdiği "Kalemin Kalbi" resim sergisini açtı. 

Halen Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığında görevli olan Sula, "Kalemin Kalbi" sergisinde 25 resim çalışması olduğunu, bunun dışında hat, söz ve kaligrafi çalışmalarının da bulunduğunu ifade etti.

Sula, çalışmalarına 2001'de başladığını ancak son 5 yıldır farklı bir tarzda eserler ortaya çıkardığını belirterek, şunları söyledi:

"Sanatta ne anlattığınız sorusundan çok, ne anlıyorsanız sanat sizin için odur. Ben resimlere bir şey yazarken, ne anladıysam onu yazdım. Hani Yunus Emre diyor ya; 'Bir ben var, benden içeri'. Benim de içimde bir içgüdü, bir ruh, bir kişi kimse yani ilham ile bir şeyler yaptırıyor, yani ben tuvali çağırmıyorum 'gel sana şunu yapacağım" diye. O çağırıyor, gel diyor, ben de bir şeyler çiziyorum. Ha bittikten sonra karşısına geçiyorum, bazen aylar sürüyor bu, ondan sonra da bir söz söylemek dürtüsü geliyor. O zaman da bir söz yazıyorum. O yüzden anladığımı yazıyorum ve 'ne anlıyorsanız, odur' diyorum." 

Serginin açılışına, Sula'nın meslektaşlarının yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı. 

Hacıbayram'da Akşemseddin Bedesteni'ndeki sergi 7 Ekim'e kadar gezilebilecek.