TRABZON (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu, "50 Metre Yüksekten Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" adlı oyunu sanatseverlerin beğenisine sunmaya devam ediyor.

Coşkun Irmak'ın yazdığı, Birkan Görgün'ün yönettiği oyunun dekoru Altuğ Dereli, kostümleri Gülimser Erigül, ışık tasarımı Nihat Bahar, koreografisi Meltem Yorulmaz, müzikleri ise Alkan Coşkun, Barış Turan ve Mehmet Takaoğlu tarafından hazırlandı.

Ceyhun Gen, Didem Özkavukçu ve Mehmet Ata Aksoy'un rol aldığı oyun, 26-27 Aralık'ta Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Oyunda, gittiği her kentte 50 metre yüksekten içi su dolu konserve kutusuna balıklama atlayacağını iddia eden ve bu gösterisiyle dünya çapında üne kavuşan Pierre'in, her seferinde bir mazeretle gösterisini iptal etmesi, bir gün kendisiyle görüşmek isteyen hayranı Isabelle ile yaşanmışlıkları paylaşırken geçmişleriyle yüzleşmeleri anlatılıyor.

- "Gogo" çocuk izleyicilerle buluşacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu ayrıca "Gogo" adlı çocuk tiyatrosunu da sahneleyecek.

Ümit Dikmen'in yazdığı, Emre Ön'ün yönettiği oyunun dekorunu Özlem Karabey, kostümlerini Ceren Karahan, ışık tasarımını Nihat Bahar, müziklerini ise Tunay Uzuner hazırladı.

Ahmet Uzuner, Burak Fındıkçı, Sercan Şanlı, Taha Mataracı, Selin Poyraz, Senem Göktürk, Aykut Güner ve Merve Soyalp'ın rol aldığı oyun, 28 Aralık Pazar günü Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde çocukların beğenisine sunulacak.

Oyunda, yarım kalan evini tamamlamak isteyen Gogo'nun, ağaç kovuğunda yaşayan ve arasının bozuk olduğu komşu fare ile arasında geçenler anlatılıyor.

- "Trabzon'un Basın Tarihi" belgeseli

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan "Trabzon'un Basın Tarihi" konulu belgeselin galası, 26 Aralık Cuma günü saat 14.00'te Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapılacak.

- 40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi

Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde Trabzonlu 92 sanatçının eserlerinden oluşan "40. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi" yer alıyor. Sergi, 9 Ocak'a kadar sanatseverlerce gezilebilecek.