Karaman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü koordinasyonunda Karaman’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yeni turizm destinasyonları, 12. kez açılan Travel Turkey İzmir Turizm Fuar’ında tanıtıldı.

Sektör temsilcileri Karaman’ın stantlarında, Karaman Kalesi, Piri Reis, Aktekke Camii, Yunus Emre Camii, Hatuniye Medresesi, Tartanzade Konağı, İncesu Mağarası, Ermenek Barajı, Yılkı Atları, Manazan Mağaraları, Tahıl Ambarları, Karadağ Yaban Hayatı, Göksu Vadisi, Taşkale Seyirlik Oyunu ve tarihi kiliseler gibi tarihi turizm değerlerinin tanıtımını yaptı.

Fuar’da Karaman standı en ilgi çeken şehirlerden bir tanesi olurken, özellikle Balkan göçmenlerinin ilgi odağı oldu. Ayrıca, Karaman Eski Valisi ve Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu standı ziyaret ederek, Karaman İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve temsilcilerle hasbihal etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla 3 gün süren Fuar Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı tören ile açıldı.