Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kültür etkinliklerikapsamında ikinci kez sahne alan Troya Efsanesi sahnede göz doldurdu. Gösteriyi Sanatçı Emel Sayın’da Başakşehirlilerle birlikte izledi.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun hayat verdiği "Troya Efsanesi" binlerce yıllık tarihi Bahçeşehir Kültür Sanat Merkez’inde ikinci kez ölümsüzleştirdi. Hitit Kralı Tuthalia’dan Akhileus’a, Büyük İskender’den Roma İmparatoru Sezar’a, Pers kralı Kserkses’den Bizans kralı Konstantinus’a, kadar birçok efsaneyi konu alan dans gösterisi, müzikalite ve koreografisi ile izleyenleri büyüledi.

İki perdede sahnelenen gösteri 3 bin yıllık bir tarihle adeta zamanda yolculuk yaptırdı. Savaşın, aşkın, intikamın ve mistik öğelerin Türk kültüründeki bağının anlatıldığı gösteri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

ANADOLU ATEŞİ 15 YAŞINDA

Anadolu Ateşi’nin 15’inci yılını sürpriz bir kutlamayla sahnede gerçekleştiren Mustafa Erdoğan ve ekibi bu sevinci ve mutluluğu seyircilerle paylaştı.

Dünyanın her yanında Türkiye’nin eşsiz kültürlerini temsil ettik diyerek duygularını kısa bir konuşmayla ifade eden Mustafa Erdoğan, "96 ülke 45 milyon civarında canlı performans seyircisini tümüne sığdırdık. Küçücük bir grupken şimdi bir ekol olduk. Şuanda 330 kişilik kadrosu bin 500 öğrencisiyle dünyanın en büyük dans topluluğuyuz. Bu geleneği sürdürmeye devam ediyoruz. Yeni Zelanda’dan Amerika’ya, Kanada’ya ve Sibirya’ya kadar bir Türkiye rüzgarı estirdik. Bu yolculuğun başından sonuna kadar bizi destekleyen herkese layık olmaya çalıştık. Bu yüzden 15’inci yaşımızı da sizlerle kutlamak istedik” dedi.

Dans gösterisini izlemeye gelen ünlü sanatçı Emel Sayın’ı da sahneye davet eden Erdoğan ve ekibi hep birlikte 15’inci yıl dönümü pastalarını kesti.