TRT Belgesel ekibi 5-6-7 Şubat 2019 tarihlerinde Karaman ve çevresinde ‘’Taştaki Mektuplar’’ adlı belgesel çekimi için geldi.

Osman Ülkümen’in 2017 yılından bu tarafa çalıştığı ve fotoğrafladığı mağara ve çok sayıda kaya resim alanlarında soğuk, yağmur, kar, rüzgar, poyraz demeden demeden zor şartlara rağmen çekimleri gerçekleştirdiler. TRT İç Yapımlar tarafından yapılan belgeselin yönetmeni Ahmet Veysel Baba ve çalışma ekibi özverili bir şekilde çalışarak Karaman’ımızın ulusal ve uluslararası anlamda tanıtımına katkı yapacak çalışmayı tamamladılar. Ayrıca Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Atakan Akçay’ın sunuculuğu ile Osman Ülkümen ile de bir röportaj gerçekleştirdi.

​Belgeselde ülkemizdeki kaya resimleri ile Sibirya’ya kadar olan sahada, yani tüm Türk Dünyasında yer alan kaya resimleri ve damgaların karşılaştırmalı olarak ele alınması ve 1071 öncesi Anadolu’da Türk varlığının dile getirilmesi amaçlanmaktadır. Böyle önemli bir çalışmada Karaman’ın da yer alması sevindiricidir.