KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Şerafettin Yıldız, Seydişehir'deki "Türbe camii'indeki mezarların Abdulkadir Geylani hazretlerinin torunlarına ait olduğunu ve 433 yıl yıl önce defnedildiklerini belirtti.

Şerafettin Yıldız, Seydişehir Türbe Camii yanında bulunan eski mezarların Kadiri tarikatının kurucusu Abdulkadir Geylan'nin torunlarına ait olduğunu ve bu konuda bir kitap hazırlayacağını söyledi.

Yardımcı Doçent Doktor Şerafettin Yıldız, "Abdulkadir Geylani'nin soyundan gelen Kadiri tarikatı şeyhi Muhyiddin Abdulkadir, Cafer bin Ahmet’in oğlu olup 1504 yılında doğdu. İbrahim Güşeni'den icazet alan Şeyh Muhiddin Abdulkadir, 1543 yılında Seydişehir'e gelerek Seyyid Hasan'ın kızı Ayşe Hanımla evlendi. Şeyh Abdulkadir Efendi'nin, Hasan, Hüseyin ve Seyyid Muhammed adlarında üç oğlu dünyaya geldi. Seydişehir’de Kadiri tarikatı şeyhliği yaptı ve kerametleri görüldü. Vefatına yakın vasiyeti üzerine türbe, yanına bir mescit ve bir de çeşme yapıldı. Şeyh Abdülkadir Efendi, 12 Ocak 1583 tarihinde Seydişehir'de vefat etti. Türbe Camii'nin yanındaki türbede medfundur” dedi.