SİVAS (AA) - Türk sinemasının "Sultan" lakabıyla anılan ünlü ismi Türkan Şoray, Doğa Kolejinde kadın hayranlarıyla buluştu.

Okulun konferans salonunda "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Şoray, Sivas'ta bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Keşke bir daha Sivas'a gelsem burada uzun uzun kalsam. Burada bir film çevirsek. Aklım burada kalarak gideceğim" dedi.

Şoray, kadınlar gününü kadınlara uygulanan şiddet ve kadın cinayetleri nedeniyle kendi adına buruk geçirdiğini vurgulayarak, "Kadın erkek eşitliğinin bilincinde olunması çok önemli. Bunların gerçekleşeceğini umuyorum" diye konuştu.

Etkinliğe katılan bir konuğun sanatçıya, gerçekleştiremediği bir hayalinin olup olmadığını sorması üzerine Şoray, şunları söyledi:

"Mutlaka hepimizin hayalleri vardır. Benim de hala hayallerim var. Yıllardır en büyük hayalim yüksek okullar bitirmek, okumaktı. Sinema oyuncusu olduktan sonra bile hep o hayalimi yaşadım. Ne olursa olsun fırsat bulacağım, dışarıdan sınavlara girerim dedim ama o hayalimi gerçekleştiremedim. Allah bana onu nasip etmedi ama çok güzel bir şey nasip etti. İnsanlarla karşılıklı sevgi yaşamayı nasip etti. Hayattaki en büyük kazancım bu. Yapmak isteyip de yapamadığım çok şey var. Çok güzel piyano çalmak, lisan öğrenmek isterdim."

Etkinliğin sonunda Sivas Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Eken, Şoray'a Sivas tarağı ve halısı ile dokuma çantasının olduğu çeşitli hediyeler verdi.

Etkinliğe, Sivas Valisi Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın'ın eşi Yurdagül Aydın ile Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ve çok sayıda kadın katıldı.