Selçuk Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan yazar Dr. Mehmet Harmancı'nın, Hece, Hece Öykü, Dergah gibi bir çok edebiyat dergisinde yazıları yayımlanıyor. Son olarak kısa öykü türünde “Muhtemel Menkıbeler” adında kitabı yayımlanan Dr. Mehmet Harmancı  Karaman Sosyal Bilimler Lisesi’nin daveti üzerine Karaman’a geldi. 
Sosyal Bilimler Lisesi salonunda düzenlenen  programda  Dr. Mehmet Harmancı, okuma ve yazma üzerine öğrencilere hitaben konuştu. 
Samimi bir ortamda gerçekleşen programda Türkçenin giderek çoraklaşmakta olduğuna dikkat çeken Harmancı:” İyi yazar olmak için öncelikle Türkçeyi çok iyi bileceksiniz. Maalesef  Türkçemiz  gittikçe çoraklaşıyor.  Türkçeyi bilmeden sevmeden yazar olunmaz. Türkçe anamızın ak sütü gibidir temiz, saf ve bizim ona ihtiyacımız var. Yunus Emre’yi, Fuzuliyi büyük yapan nedir? İmajları mı? Elbette hayır. Onları büyük yapan Türkçeyi çok iyi kullanmalarıdır. Ve onlar bize sunulmak istenen yazar imajından çok uzaktalar.” dedi.
Herkesin yazmak zorunda olmadığını belirten Harmancı: “İnsan önce okur, sonra düşünür ve daha sonra yazar. Yazarlık kendini ifşa etmektir. Bu yönüyle tehlikeli bir durumdur. Yazar farklı beklentilerden uzak kalarak dürüst olmak zorundadır. Tabi ki yazmak için öncelikle çok okumak gerekir.  Yazmak yaşamayı ağırlaştırır. Yazan kişi daha çok hisseder. İnsan okuyup yazdıkça ruhu incelir, artık dünya daha kaba gelmeye başlar.” şeklinde konuştu.
Programın sonunda öğrencilerle bir süre sohbet eden Harmancı daha sonra ilimizden ayrıldı.