İL HALK KÜTÜPHANESİNDEN ÇAĞRI; “TÜRKÇEMİZİ KORUYALIM”
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Karamanoğlu Mehmet Bey İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünden yapılan açıklamada;
“Dil, millet hayatında ve milli kültürde en belirleyici ve vazgeçilmez bir değerdir. İnsanın  ve milletin varoluş şartıdır. Medeni ve aydın insan olma vasfının da bir ölçüsüdür.    
Dil, varlık sebebimizdir. Türkçemizin kısırlaşması, kuruması, bozulması, bir kişinin değil, bir milletin özünden, kökünden kopmaya, kurumaya başlaması demektir. Bir milletin dili, yüzlerce yılın, binlerce yılın eseridir. Dilimiz, gerek akrabalık, gerek renk adları ve diğer kavramlar bakımından zengin bir dildir, köklü ve zengin bir söz varlığına sahiptir.
Dilimizin günümüzdeki kullanımına baktığımızda ise bu özelliklerinden toplum olarak yararlanamadığımızı görmekteyiz.
Bugün Türkçe, bir yandan geliştirilmeye çalışılırken, bir diğer yandan yanlış kullanımla yabancı sözcüklerin dile sokulması ve benzeri sorunları içinde barındıran “yozlaşma” dediğimiz tehlikeyle karşı karşıya kalmaktadır.
Yaşanan dil sorunlarından en önemlileri ve en tehlikelileri, yabancı sözcüklerin dilimize girip yerleşmesi ve dilimizin mantığına uygun ve doğru bir şekilde kullanılmıyor olmasıdır.
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin yapmış olduğu bir araştırmaya göre; ticaret merkezlerine başka dillerden aldıkları isimleri koyanlar, o kelimelerin ne  anlama geldiğini çok büyük bir çoğunlukla bilmiyorlar. Bazı kimseler de kendi uydurdukları kelimeleri kullanıyorlarmış. Bu yanlışlıkları kaldırmak, bizim için bir görev olmalıdır.
Türkçe gerek kökünün sağlamlığı ve gerekse anlatım yollarının zenginliği ile dünyanın en işlek ve en güzel dillerinden birisidir. Atatürk’ ün “Türk dili dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki bu dil şuurla işlensin” sözünü esas alarak dilimizin gücüne inanalım. Geliniz hep birlikte bu değerli hazineyi bütün dünyanın hizmetine sunalım. Türkçeyi dünya dili yapalım. Dilimize sahip çıkalım!”denildi.