ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı'nca (TDV) düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, başkentli okuyucularla buluşacak. 

TDV'nin 1983 yılından beri düzenlediği ve bir ramazan geleneği haline gelen fuar, İstanbul'un ardından 26 Haziran Cuma günü Kocatepe Camii avlusunda açılacak.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine, vakfın eğitim, hayri hizmetler ve sosyal faaliyetlerinin yanı sıra kültürel alanda da önemli hizmetleri bulunduğunu söyledi.

Vakfa ait 25 yayınevinin olduğunu söyleyen Palakoğlu, 600’den fazla basılı, sesli, görüntülü eser ile 150 yayınevinin 15 bin kitabını vatandaşlarla buluşturduklarını ifade etti. 

Pakoğlu, ilmi ve kalıcı eserler üreterek kültür hizmetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Türkiye Diyanet Vakfı olarak dini yayınlarda okuyucu, yazar ve yayıncıyı buluşturmak amacıyla 1983 yılından bu yana her yıl Ramazan ayında İstanbul ve Ankara’da Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı düzenliyoruz" dedi.

İsmail Palakoğlu, Ankara’daki fuarda 51 stantta 70 yayınevinin yer alacağını ve isteyenlerin 13 Temmuz 2015 tarihine kadar her gün 11.00 – 24.00 saatleri arasında standları ziyaret edebileceklerini aktardı. Palakoğlu, şunları ifade etti:

"Ramazan etkinliklerinin vazgeçilmezlerinden biri olan fuar kapsamında her yıl geleneksel hale gelen etkinlikler bu yıl da fuara büyük zenginlik katacak. Her yıl yoğun bir ilgiye muhatap olan fuara gelen ziyaretçiler, fuar süresince dünyaca ünlü yazarların kitaplarına sahip olmak ve Türkiye’de basımı gerçekleşen kitapları uygun fiyatlara alma imkanı bulacak. Fuarda, her okuyucu profiline hitap eden kitaplarına ulaşmak mümkün olacak. Yüzde 50'ye varan indirimler, kitap dostlarını sevindirecek."

Fuarda kitapseverler ile okurların da bir araya getirileceğini aktaran Palakoğlu, "Okurlar, fuar süresince imza etkinliğinde buluştuğu sevdiği yazarlarla sohbet etme olanağı da bulabilecekler. Fuarın en dikkat çeken etkinlikleri elbette imza günleri. Ünlü yazarlar, ramazan boyunca yayınevlerinin belirleyeceği tarihlerde stantlarında gerçekleşecek imza günü etkinlikleriyle okuyucusuyla buluşacak" diye konuştu.