YOZGAT (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Türkiye'nin ilk milli parkı "Çamlık" için kısa tanıtım filmi çekildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İç Anadolu'nun son ormanlarından biri olan, 300 ile 500 yaşında karaçamların bulunduğu Çamlık Milli Parkı'nın tanıtımı için film hazırlandı.

Ağaçlar, yaban hayvanları, bitki örtüsü ve rekreasyon faaliyetlerinin ele alındığı filmin "Çamlık, Bir İlk" adıyla nisan ve mayısta gerçekleştirilen çekimlerinde, parkın doğal güzellikleri görüntülendi.

Hava çekimlerinin yanı sıra parkın farklı noktalarına yerleştirilen videokapanlarla, milli parktaki tavşan, tilki ve domuz türlerinin görüntüleri doğal ortamında kaydedildi. Parkın en önemli değeri olan 300 ile 500 yaşındaki karaçamlar, havadan çekildi.

Bitkilerin etkileyici görüntülerine yer verilen filmin, Çamlık Milli Parkı'nın yurtdışı tanıtımı amacıyla İngilizce seslendirmeli versiyonu da hazırlandı.

Çekimlerine yöre halkının da katıldığı filmin, genç kuşakların ve çocukların milli parklardan doğru biçimde yararlanması konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlaması hedefleniyor.  

- "Artık başka bir gözle bakılacak"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, filmin televizyon, eğitim çalışmaları ve sosyal medya için 5 dakika olarak hazırlandığını belirtti.

Film sayesinde Çamlık Milli Parkı'na artık başka bir gözle bakılacağını ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ilk milli parkı, gerçekten de muhteşem bir tabii güzelliğe sahip. Muhakkak vatandaşlarımız giderek, buranın havasını teneffüs etmeliler. Şehir hayatının hemen yanında bu eşsiz doğa harikası alanla streslerini atabilirler. Hazırlanan bu tanıtım filmini, milli parkın özelliklerini ve milli parktan nasıl faydalanılması gerektiğini gençlerimize ve çocuklarımıza anlatması açısından çok önemli buluyorum."